BAJDEN SE PONOVO KANDIDUJE? Evo šta se sprema za utorak!
Džo Bajden, Foto: PrintScreen/ Twitter/ AZgeopolitics

saopšteno!

BAJDEN SE PONOVO KANDIDUJE? Evo šta se sprema za utorak!

Mali krug Bajdenovih bliskih savetnika i saveznika pripremaju se za video saopštenje u utorak

Objavljeno:

U toku su planovi da američki predsednik Džo Bajden zvanično saopšti nameru da se kandiduje za drugi mandat, a to se očekuje najranije u utorak u formi snimka u formi kampanje.

Mali krug Bajdenovih bliskih savetnika i saveznika pripremaju se za video saopštenje u utorak, koje će se poklopiti sa godišnjicom objavljivanja Bajdenove kampanje 2019. godine, prema četiri izvora upoznata sa slučajem.

Savetnici unutar i izvan Bele kuće napominju da bi taj tajming mogao da se promeni, ali je doneta odluka da "više nije od pomoći niti neophodno da se ne kaže ono što je očigledno: on se kandiduje", rekao je visoki demokratski zvaničnik za CNN.

I sentimentalan i sklon godišnjici, Bajden je potpisao plan da formalizuje svoje namere već u utorak, četiri godine nakon što se vratio u javnu službu da bi pokrenuo svoju kampanju 2019.

Značaj povezivanja sa godišnjicom i činjenica da će ona doći samo nekoliko dana pre prvog većeg donatorskog skupa sledećeg petka, učinili su tu mogućnost sve verovatnijom, rekao je jedan od izvora.

Bajdenovi planovi da se kandiduje za reizbor bili su prisutni mesecima unutar zapadnog krila, iako nisu zvanično saopšteni.

Njegova zvanična izjava, koja će okončati sve dugotrajne spekulacije o njegovim namerama, pokreće bitku kako bi ubedio javnost u svoja dostignuća i sposobnost da nastavi da služi sve do svojih osamdesetih.

Džo Bajden
foto: Printscreen/Youtube/The Independent

Bajden je prošle nedelje rekao da je završio svoju "kalkulaciju" o postavljanju ponude za reizbor i da će uskoro objaviti svoje namere.

"Već sam napravio tu računicu. Objavićemo to relativno brzo", rekao je Bajden dok je odlazio iz Irske. Upravo je završio skup u stilu kampanje, jedan od najvećih u njegovoj karijeri.

"Putovanje ovde je samo pojačalo moj osećaj optimizma u pogledu onoga što se može učiniti", rekao je predsednik novinarima.

"Rekao sam vam da je moj plan da se ponovo kandidujem", rekao je on.

Bajdenovi pomoćnici mesecima tiho postavljaju infrastrukturu za kampanju za reizbor. Napore su u Beloj kući predvodili zamenica šefa kabineta Džen O'Meli Dilon i viša savetnica Anita Dan.

Umesto da dozvoli da prođu nedelje ili meseci, odluka da objavi svoje planove sledeće nedelje, rekli su savetnici, delom je priznanje koliko je posla pred Bajdenovom kampanjom da mobiliše i podstakne glasače da preokrenu nevolje koje osećaju neke demokrate prema njegovoj kandidaturi.

Bajdenov predizborni štab biće smešten u Vilmingtonu u Delaveru, što je odluka koju je predsednik lično potpisao ovog meseca, rekli su saradnici, kao znak ponosa u svom rodnom gradu i mestu gde provodi većinu svojih vikenda.

Takođe se razmatrala Filadelfija, gde je njegova kampanja 2020. bila bazirana sve dok je pandemija koronavirusa nije pretvorila u virtuelnu kancelariju. Ali Vilmington će biti barem nominalna baza za njegov reizbor.

00:50

TRAMPA BRUTALNO PREKINULI U PRENOSU UŽIVO! Voditelj izgovorio Nećemo mu dozvoliti da govori neistine (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.