"RAKETE SU RUSKE PROIZVODNJE" Poljska traži HITNO objašnjenje!
Raketa, Foto: Prinstcreen/Tviter

ZALUTALE RAKETE

"RAKETE SU RUSKE PROIZVODNJE" Poljska traži HITNO objašnjenje!

- 15. novembra 2022. godine usledilo je višesatno masovno granatiranje cele teritorije Ukrajine i njene infrastrukture, koje su izvele oružane snage Ruske Federacije.

Objavljeno:

Ministarstvo spoljnih poslova Poljske potvrdilo je da je raketa ruske proizvodnje pala na poljsku teritoriju, ipak američki predsednik Džo Bajden sumnja da su projektili ispaljeni iz Rusije.

- 15. novembra 2022. godine usledilo je višesatno masovno granatiranje cele teritorije Ukrajine i njene infrastrukture, koje su izvele oružane snage Ruske Federacije. U 15.40 časova u selu u okrugu Hrubešov pala je raketa ruske proizvodnje i poginula su dva državljanina Poljske. U vezi sa ovim događajem, ministar spoljnih poslova Zbignjev Rau je pozvao ambasadora Ruske Federacije u Ministarstvo spoljnih poslova i zatražio hitna detaljna objašnjenja - navodi se u saopštenju Ministarstva.

raketa
foto: Printscreen/Twitter/@DRDO_India

Američki zvaničnici: Projektil koji je pao u Poljskoj ispalili su Ukrajinci

Novinska agencija AP citirala je tri američka zvaničnika koji su rekli da preliminarna procena sugeriše da su projektile ispalile ukrajinske snage gađajući nadolazeću rusku raketu.

Bajden: Raketa verovatno nije u Poljsku doletela iz Rusije

Predsednik SAD Džozef Bajden rekao je da raketa koja je sinoć usmrtila dvoje ljudi u Poljskoj verovatno nije ispaljena iz Rusije. Bajden je to izjavio nakon razgovora sa liderima zapadnih zemalja usred zabrinutosti da bi se sukob u Ukrajini mogao preliti na susedne države.

Danas sastanak ambasadora NATO na zahtev Poljske

Ambasadori zemalja članica NATO sastaće se danas na zahtev Poljske na osnovu člana 4 Ugovora tog saveza, nakon eksplozije na granici sa Ukrajinom, javlja Rojters pozivajući se na dvoje evropskih diplomata. Jedan od diplomata rekao je da će Alijansa delovati oprezno i da je potrebno još vremena da bi se utvrdilo kako je tačno došlo do incidenta.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.