OVAJ ČOVEK JE MOGUĆI NASLEDNIK PUTINA! Rus ga OBOŽAVA, a ovaj mu je ODAN KAO PAS, ipak, ima veoma ČUDNE STAVOVE!
Vladimir Putin, Foto: ALEXEY NIKOLSKY / SPUTNIK/EPA

čudan čovek

OVAJ ČOVEK JE MOGUĆI NASLEDNIK PUTINA! Rus ga OBOŽAVA, a ovaj mu je ODAN KAO PAS, ipak, ima veoma ČUDNE STAVOVE!

Kiril Budanov, šef ukrajinskih obaveštajaca tvrdi da Sergej Kirijenko može da postane Putinov naslednik

Objavljeno: 08:55h

Šef ukrajinske vojne obaveštajne službe Kiril Budanov dao je intervju za Ukrajinsku pravdu rekavši, između ostalog, da arhitekta aneksije ukrajinskih teritorija, 60-godišnji Sergej Kirijenko, ima ambicije da postane Putinov naslednik.

Prema Budanovu, ostali pretendenti, kao što je zamenik predsednika Saveta bezbednosti RF Dmitrij Medvedev, nemaju šanse. Pišući o Kirijenku, britanski Telegraf ističe da mu Putin neizmerno veruje i da mu je beskrajno odan. Nazivaju ga i "majstorom lažnih referenduma“.

Kirijenko je bio najmlađi ruski premijer. Na ovu funkciju postavio ga je Boris Jeljcin 1998. godine, kada je imao 35 godina.

Bilo je to prilično iznenađenje, pa su ga ruski mediji prozvali premijerom "Kinder iznenađenja”.

Telegraf piše da je Kirijenko tehnokrata i sledbenik filozofa-osnivača Moskovskog metodološkog kruga, koji veruje da se ljudi i društvo mogu programirati. Od početka ruske invazije na Ukrajinu, Kirijenko figurira kao Putinov neformalni izaslanik za okupirane regione.

S druge strane, mnogi veruju da njegova moć zavisi isključivo od Putina i da on nema svoju bazu podrške, pa će, ako Putin padne, pasti sa njim.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.