BIZARNO DO KOSKE! Vatrogasci spasili prasiće iz BUKTINJE, a onda ih je farmer POČASTIO na besraman način
Kobasice, Foto: Profimedia

horor

BIZARNO DO KOSKE! Vatrogasci spasili prasiće iz BUKTINJE, a onda ih je farmer POČASTIO na besraman način

Farma im u znak zahvale poslala mesne delikatese

Objavljeno:

Pre 5 godina engleski vatrogasci iz Viltširs u Engleskoj proglašeni su herojima nakon što su iz zapaljene štale spasili 20 praščića. Nagrada od farmera čiju su imovinu spasili stigla je posle par meseci. Na adresu vatrogasne postaje stigle su kobasice i slanina napravljeni od tih istih praščića koji su izvučeni iz vatre...

Ovaj kontroverzni poklon sablaznio je deo javnosti koja se pita zašto su se vatrogasci uopštee trudili spasiti prasiće kad su te iste životinje pola godina posle završile na njihovom roštilju. Drugi deo javnosti mogao bi cinično odgovoriti da se u ovom pitanju krije i odgovor...

Direktorka farme Rejčel Rivers nije se previše uzbuđivala zbog brojnih kritika.

"Svesna sam da su vegetarijanci besni, ali vatrogasci su mi rekli da su naše delicije fantastične", rekla je ona tada za jedan portal.

Pinewood, Požar, Vatrogasci
foto: Profimedia

S druge strane, društvo za zaštitu životinja su bili besni.

"Vatrogasnim stanicama smo poslali veganske kobasice kako bismo im dokazali da pravi heroji ne jedu spašene svinje, već ih spašavaju od klanja", rekla je portparolka pomenutog društva Mimi Bekeči.

Požar na farmi, posle je otkriveno, samo je produžio svinjama život za šest meseci. Rejčel Rivers je poslušala kritike iz gore navedenog društva, a onda im je objasnila da je sporna farma zapravo odlično okruženje za životinje koje se tamo nalaze.

"Svim tim životinjama pružamo negu i pažnju i mislim da one imaju jako kvalitetan život do trenutka kada ih zakoljemo. Da, osećamo se tužno kad se to dogodi... Ali osećaj je posle odličan kad nahraniš ljude tim istim mesom. Evo, ovaj poslednji primer je najbolji. Ima li boljeg načina za reći 'hvala' nego poslati ljudima kobasice i slaninu", rekla je Rivers.

Kobasice, Kobasica, Meso
foto: Profimedia

Vatrogasci se očigledno slažu s poslednjom izjavom budući da su na sva usta nahvalili kvalitetu kobasica.

- Ne možeš odbiti takav poklon, kobasice su bile sjajne - rekao je njihov predstavnik.

Ipak, vatrogasci su nakon salvi kritika uklonili fotografiju roštiljanja sa svoje Facebook stranice.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.