KONAČNO REŠENA MISTERIJA: Pilot otkrio šta se dešava ako ne isključimo telefon u avionu! ŠOK!
Ilustracija, Foto: Printscreen/YouTube

iznenađujuće

KONAČNO REŠENA MISTERIJA: Pilot otkrio šta se dešava ako ne isključimo telefon u avionu! ŠOK!

Pilot kompanije "Easy Jet", Kris Foster otkrio je šta se događa ako ostavite mobitelni telefon ili tablet uključen tokom poletanja

Objavljeno:

Uputstva za gašenje elektronike u avionu svi smo čuli, a neki su ih, vrlo moguće, i ignorisali. Pilot kompanije "Easy Jet", Kris Foster otkrio je šta se događa ako ostavite mobitelni telefon ili tablet uključen tokom poletanja, piše "Independent".

- Kontrolni sistemi danas su toliko sofisticirani da se ne bi dogodilo baš ništa. Isto tako, regulacija seže u doba kad nismo imali uređaje poput iPada. Zakoni pomalo "omekšavaju" pa danas tako elektroniku možete da koristite u modu za avion, a u idućih nekoliko godina očekuje se još promena - objasnio je on.

Beli tragovi, Avion
foto: Printscreen/Twitter/Sajber

Foster je otkrio i kako se vrata ne mogu otvoriti u vazduhu, jer mora prvo popustiti pritisak. Isto tako, otkrio je da ni munje nisu prava pretnja avionu. "Avioni su konstruisani tako da izdrže munje i druge vremenske neprilike. No, koristimo i instrumente poput radara da izbegnemo loše vreme, pa je i šansa da avion pogodi munja zaista mala..."

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.