MASAKR U KANADI: Napadači vikali ALAHU AKBAR i pucali u bogomolji, ubijeno 6 ljudi! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Printscreen/Google Earth

Horor u džamiji

MASAKR U KANADI: Napadači vikali ALAHU AKBAR i pucali u bogomolji, ubijeno 6 ljudi! (FOTO) (VIDEO)

Trojica napadača pucala su po vernicima u Kvebek sitiju. Napad je proglašen aktom terorizma
Objavljeno: 10:26h

Najmanje 6 ljudi je ubijeno, a osmoro ranjeno, pošto su naoružani napadači otvorili vatru u džamiji u Kvebek sitiju, dok je ona bila puna vernika, javlja Russia Today.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Svedoci su rekli agenciji Rojters da su u napadu učestvovala trojica napadača, a da je u momentu pucnjave u džamiji bilo oko 40 vernika.

Pucnjava se dogodila u Islamskom kulturnom centru u Kvebek sitiju, a vlada kanadske države Kvebek saopštila je da je napad na džamiju teroristički akt.

Odmah posle pucnjave, policija je izašla na teren, svi preživeli su evakuisani, a specijalne jedinice policije upućene su na lice mesta.

Jedan svedok napada rekao je za Radio Kanada da je jedan od napadača vikao "Alahu akbar" kad je otvorio vatru.

- Jedan je počeo da puca. Čim je otvorio vatru, povikao je "Alahu akbar". Pogodio je ljude koji su se molili. Molili su se za svoje živote. Metak mi je prošao iznad glave - rekao je svedok, i dodao da su napadači imali "akcenat iz Kvebeka".

Prema prvim informacijama, dve osobe su uhapšene u policijskoj poteri koja je usledila. Policija još nije izašla sa podacima o broju poginulih, ali zasad se spekuliše da je pronađeno 6 ubijenih.

List Le Soleil izveštava da su napadači bili naoružani "kalašnjikovima", a tvrdi i da je jedan napadač 27-godišnjak čiji identitet nisu naveli.

Među vernicima koji su bili u džamiji za vreme napada, tvrdi Radio Kanada, bilo je i dece stare samo 3 godine.

Premijer Kanade Džastin Trudo osudio je napad i nazvao ga kukavičkim:

- Večeras Kanađani žale za onima koji su ubijeni u kukavičkom napadu na džamiju u Kvebek sitiju. Moje misli su sa žrtvama i njihovim porodicama - napisao je Trudo na tviteru, i dodao kasnije: - Osuđujemo ovaj teroristički napad na muslimane u molitvenom centru.

Kanadski mediji ne spekulišu otvoreno o motivima napada, ali podsećaju da su prošli napadi na ovu džamiju bili motivisani islamofobijom. U junu prošle godine, svinjska glava je ostavljena ispred džamije, uz poruku "Bon apetit".

Bonus video: Voz se PUNOM BRZINOM ZAKUCAO u kamion i RAZNEO GA

(Espreso.co.rs / RT)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.