PRIŠTINA JEDVA DOČEKALA: Tramp pravi kosovsku vojsku! (FOTO)
Foto: Reuter/Pool

ŠTA ĆEMO SAD?

PRIŠTINA JEDVA DOČEKALA: Tramp pravi kosovsku vojsku! (FOTO)

Prištinski mediji tvrde da nova američka administracija smatra da Kosovo treba da formira vojsku i da očekuje da će Beograd priznati nezavisnost Kosova pre ulaska u EU
Objavljeno: 17:44h

Sa dolaskom nove administracije predsednika Donalda Trampa, politika SAD prema Kosovu ostaje ista, navode kosovski mediji, prenosi RTK.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

foto: AP / Visar Kryeziu

Televizija Kljan Kosova tvrdi da je, u delu dokumenta od 56 strana koji se odnosi na američku odbrambenu reformu, novi ministar odbrane SAD Džejms Matis napisao da Kosovo treba da formira svoju vojsku i da se veruje da će "Srbija priznati Kosovo pre nego što obe zemlje uđu u EU".

Kako navodi prištinska televizija, on je napisao da je Kosovo primer koji pokazuje šta se može desiti kada međunarodna zajednica predvođena SAD radi na zaštiti vrednosti i svojih interesa i da će biti predloženo smanjenje broja trupa u skladu sa situacijom na terenu, ali da je za sada KFOR odlučan da osigura bezbednost u regionu.

Melanija Tramp je lepotom i telom zaludela planetu, a ovo su tajne njenog izgleda! (FOTO)

"Pre nego što se smanji broj američkih vojnika na Kosovu, bezbednosne snage Kosova treba da dobiju mandat za unutrašnju sigurnost i teritorijalnu zaštitu, za šta su neophodne ustavne promene, uz podršku skupštine", napisao je Matis, tvrdi "Kljan Kosova".

Matis je pohvalio napore EU u odnosima prema Beogradu i Prištini, dodajući da se očekuje da Beograd prizna nezavisnost Kosova pre članstva u Uniji.

Bonus video

Nije hirurg, a njegovi potezi skalpelom će vas ostaviti bez teksta

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.