ŠOLC DAO OBEĆANJE, PA ŽESTOKO ISKRITIKOVAO MERKELOVU! Evo o čemu je tačno reč
Olaf Šolc, Foto: EPA-EFE/FILIP SINGER / POOL

kriza

ŠOLC DAO OBEĆANJE, PA ŽESTOKO ISKRITIKOVAO MERKELOVU! Evo o čemu je tačno reč

On je ocenio da, zato što je rano počela priprema, Nemačka sada može da dočeka zimu hrabro i odvažno, kao i da će „država preživeti“

Objavljeno:

Nemačka je u dobroj poziciji da „preživi“ zimu, uprkos problemima na energetskom tržištu, rekao je danas nemački kancelar Olaf Šolc.

Šolc je obećao da će Nemačka nastaviti da se kreće „velikom brzinom“ u oslobođenju od Rusije po pitanju energenata, preneo je „Gardijan“.

Šolc se obratio parlamentarcima u Bundestagu, gde je žestoko kritikovao energetsku politiku bivše kancelarke Angele Merkel.

Nemačka je efikasno radila na popunavanju zaliha gasa i ubrzavanju izgradnje terminala sposobnih da prime tečni gas. Gasne rezerve su na iznad 86 odsto kapaciteta i biće iskorišćene da se ugreju domovi, stvori električna energija i održi industrija“, poručio je Šolc.

1 / 6 Foto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

On je ocenio da, zato što je rano počela priprema, Nemačka sada može da dočeka zimu hrabro i odvažno, kao i da će „država preživeti“.

Bonus video:

09:41

RUSIJA ODRADILA DOMAĆI ZADATAK! Godinama se spremala za ovaj scenario: Evropa saterana u ćošak HITNO MORA NEŠTO DA MENJA!

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.