ŠTA JE TRAMP ZAISTA REKAO NA INAUGURACIJI: Pročitajte kompletan govor novog predsednika SAD! (VIDEO)
Foto: Reuter

Pažljivo pročitati

ŠTA JE TRAMP ZAISTA REKAO NA INAUGURACIJI: Pročitajte kompletan govor novog predsednika SAD! (VIDEO)

Kako biste imali šansu da sami donesete svoj zaključak, donosimo vam prevod celog govora Donalda Trampa sa inauguracije
Objavljeno: 09:26h

Susrešćemo se sa izazovima. Naići ćemo na teškoće. Ali odradićemo posao.

Svake četiri godine, skupljamo se na ovim stepenicama da bismo izvršili radovan i miran transfer vlasti, i zahvalni smo predsedniku Obami i prvoj dami Mišel Obami na njihovoj velikodušnoj pomoći tokom ove tranzicije. Oni su bili veličanstveni.

Današnja ceremonija, međutim, ima veoma specijalan značaj. Jer danas mi ne samo da prenosimo vlast sa jedne administracije na drugu, ili sa jedne partije na drugu - danas prenosimo vlast iz Vašingtona, i dajemo je nazad vama - narodu Amerike.

Isuviše dugo, mala grupa ljudi u glavnom gradu naše nacije ubirala je plodove vlasti, dok je narod plaćao cenu. Vašington je uživao, ali narod nije dobio ništa od tog bogatstva. Političari su napredovali, ali su poslovi nestajali, a fabrike su se zatvarale.

Establišment je štitio sebe, ali ne i građane naše zemlje. Njihove pobede nisu bile naše pobede; njihovi trijumfi nisu bili naši trijumfi; i dok su slavili u glavnom gradu naše nacije, nije bilo mnogo toga da se slavi u porodicama koje su teško živele, širom naše zemlje.

Sve ovo se menja - počev od ovde, i sada, jer ovaj momenat je vaš momenat - pripada vama.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.