PUTIN DRŽI TRAMPA U ŠACI I UCENJUJE GA SEKS AFEROM?! Dokumenti CIA digli buru u Americi!
Foto: AP

Procureo izveštaj

PUTIN DRŽI TRAMPA U ŠACI I UCENJUJE GA SEKS AFEROM?! Dokumenti CIA digli buru u Americi!

Podatke o ovim tvrdnjama je Amerikancima dostavio britanski obaveštajac, koga službe SAD smatraju kredibilnim izvorom
Objavljeno: 10:56h

U poverljivim dokumentima koji su predati Baraku Obami i Donaldu Trampu, piše da su Rusi tvrde da imaju kompromitujuće lične i finansijske podatke o Trampu.

Kako javlja BuzzFeed, koji je objavio dokumente, reč je o Trampovim seksualnim perverzijama, koje je budući predsednik SAD navodno ispoljio za vreme jedne posete Moskvi.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Tajni dokumenti koji su prošle nedelje predati odlazećem predsedniku SAD Baraku Obami sadrže tvrdnje da ruski operativci poseduju kompromitujuće lične i finansijske informacije o Donaldu Trampu, budućem predsedniku SAD, kao i o još nekoliko vodećih američkih funkcionera, objavio je CNN. Ove tvrdnje su izložene u sinopsisu napisanom na dve strane, u kojem je opisano rusko mešanje u predsedničke izbore u SAD 2016. godine. Podatke o ovim tvrdnjama je Amerikancima dostavio britanski obaveštajac, koga službe SAD smatraju kredibilnim izvorom. FBI trenutno proverava kredibilitet ovih informacija čije postojanje su na brifingu potvrdili direktor Nacionalne obaveštajne službe Džejms Klaper, direktor FBI Džejms Komi, direktor CIA Džon Brenan i direktor NSA Majk Rodžers.

foto: AP

Razlog zbog kojeg su se šefovi službi odlučili da ove dokumente pokažu i Trampu je taj da on postane svestan da ove informacije o njemu kruže po obaveštajnim krugovima, po kongresu i drugim državnim institucijama. U prezentaciji obaveštajaca dalje se navodi da su Rusi skupili kompromitujuće informacije koje mogu štetiti i Republikancima i Demokratama, ali su objavili samo one koje nanose štetu Hilari Klinton. Ovo se u obaveštajnim krugovima navodi kao krunski dokaz teze da su Rusi namerno pomogli Trampu da dođe u Belu kuću. U izveštaju piše i da je za vreme predizborne kampanje postojala stalna komunikacija između Trampovih ljudi i Rusije. Trampov tranzicioni tim juče nije želeo da komentariše navode CNN o postojanju ovog izveštaja u koji su novinari ove medijske kuće imali uvid.

Moskva je odmah posle ove objave negirala da ima kompromitujuće informacije o Trampu i Hilari Klinton.

- Kremlj nema kompromitujuće informacije o Trampu - rekao je portparol Dmitrij Peskov, i dodao: - To je totalni blef, apsolutno fabrikovanje, potpuna besmislica Cilj je ovoga da se nanese veća šteta američko-ruskim odnosima. Moskva se ne bavi prikupljanjem kompromitujuchih informacija.

Sam Donald Tramp je na sve ove spekulacije odgovorio na Tviteru, navodom da je "Sve velika laž" i da je u toku "politički lov na veštice".

(Espreso.co.rs / CNN)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.