Ovo je za Alep! Ruski ambasador ubijen na izložbi u Ankari! (FOTO) (VIDEO)
Foto: AP

policija ubila napadača

Ovo je za Alep! Ruski ambasador ubijen na izložbi u Ankari! (FOTO) (VIDEO)

Karlov je upucan dok je držao govor na slikarskoj izložbi, a veruje se da iza napada stoje radikalni islamisti, piše "Hurijet"
Objavljeno: 18:42h

Ruski ambasador u Turskoj Andrej Karlov teško je ranjen oružanom napadu u Ankari, prenose turski mediji. Televizija NTV prenosi da je ambasador hitno prevezen u bolnicu.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Karlov je ranjen dok je prisustvovao umetničkoj izložbi, potvrdili su izvori iz ruske ambasade, javlja "Hurijet". Karlov je upucan dok je držao govor na slikarskoj izložbi, a veruje se da iza napada stoje radikalni islamisti, piše "Hurijet".

Trenutak ubistva ruskog ambasadora, terorista pucao s leđa! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Prema poslednjim informacijama napadač na ruskog ambasadora je preminuo nakon akcije policije. Karlov je prevezen u bolnicu sa teškim povredama.

Kako prenose svetski mediji Andrej Karlov je podlegao povredama u bolnici. U napadu je ranjeno još nekoliko osoba.

Interfax prenosi da se napadač na ulazu na izložbu predstavio kao policajac. Tokom terorističkog napada on je uzviknuo "Alah Akbar" i izgovorio nekoliko rečenica na ruskom, a potom je pucao i u nekoliko fotografija sa izložbe.

Napad na ambasadora došao je samo dan nakon što je turski šef diplomatije Mevlut Čavušoglu otišao u Moskvu kako bi sa ruskim i iranskim kolegama razgovarao o stanju u Siriji.

foto: AP

Reporter "Hurijeta", koji se nalazio na licu mesta u trenutku napada, rekao je da su prisutni na izložbi panično počeli da beže nakon što su se začuli prvi pucnji.

foto: AP
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.