BOŽA JE NEZAPOSLEN, A ZARADIO JE BOGATSTVO NA KVIZU: Sve je zaprepastio kad je rekao U ŠTA ĆE DA ULOŽI PARE!
Božo Kraš, Foto: Printsccreen/youtube

opario se

BOŽA JE NEZAPOSLEN, A ZARADIO JE BOGATSTVO NA KVIZU: Sve je zaprepastio kad je rekao U ŠTA ĆE DA ULOŽI PARE!

"Možda ne udaram u vreće i ne dižem tegove, ali zato puno čitam, proučavam, pažljivo posmatram svet oko sebe"

Objavljeno:

Triput je Božo Kraš (32) dolazio u Potjeru, ulazio u završni krug popularnog kviza pa ipak ostao kratkih ruku. No, četvrti put je sve naplatio s kamatama.

Prvo je tačno odgovorio na 12 od 13 brzopoteznih pitanja, zatim hrabro prihvatio višu ponudu od lovca Mladena Vukorepe te se kroz seriju teških pitanja sa 142.000 kuna (oko 10.000e) probio u završnu poteru s još jednim takmičarem, Tomislavom Lulićem.

Nisu posustali, skupili su 13 tačnih odgovora (plus dva boda dobijena plasman u završnu potjeru), pobegli Mladenu na 15 koraka koje on nije uspio da stigne te zajedno uzeli 166.500 kuna (oko 22.000e). Emisija je odmah oduševila sve koji su je gledali, a Jutarnji.hr je preko Facebooka kontaktirao Božu da vidi ko je čovek koji je postao nova kviz senzacija u Hrvatskoj.

Koji put ste se takmičili u Potjeri i jeste li pasionirani kvizaš?

- Ovo je bio moj četvrti nastup u kvizu Potjera, s time da sam već jednom protiv Deana uzeo višu ponudu od 140.000 kuna, prošao u završnu, ali nas je Dean na kraju uhvatio. Tada sam u minuti imao deset tačnih odgovora, to jest 35.000 kuna, u prvoj brzopoteznoj minuti. Meni odgovara ovakav format. Inače obožavam kvizove, pratim i domaće i strane, ali nisam pub kvizaš.

Jeste li se takmičili u još nekim kvizovima?

- Učestvovao sam u Šifri, kod Joška Lokasa, tamo sam osvojio 25.000 kuna.

Jesu li vam pitanja bila teška? Naročito ona na ploči kad ste igrali direktno protiv Mladena...

- Na to mogu odgovoriti da su teška samo ona pitanja na koja ne znate odgovor. Možda je to floskula, ali je u mom slučaju istina.

Koje vam je bilo najteže, a koje najlakše pitanje?

- Što se tiče pitanja na ploči, najteže je bilo ono o Hanibalu i korpi punoj zmija, jer na to pitanje stvarno nisam znao odgovor.

Kako ste se pripremali za kviz?

- Radom, vežbom, odricanjem... Možda će vas to iznenaditi, ali ja na to gledam slično kao na boksera koji se priprema za svoj meč, ja možda ne udaram u vreće i ne dižem tegove, ali zato puno čitam, proučavam, pažljivo posmatram svet oko sebe. Pripreme dugo traju, a onda se sve svede na par minuta pred televizijskim kamerama.

Božo, šta ste inače po struci?

- Ja sam po struci trgovac, radio sam u životu sve, razne poslove, A trenutno sam nezaposlen.

I na kraju, na šta ćete potrošiti novac?

- E da, na šta ću potrošiti novac... Možda ću vas iznenaditi, ali to će verovatno biti u obrazovanje. Potrošiću novac na knjige, odlaske na izložbe, na istraživanje istorije, odlazak na pozorišne predstave i još bezbroj stvari koje će proširiti moje mentalne i kognitivne sposobnosti.

BONUS VIDEO: NIKAD OTVORENIJI INTERVJU SERGEJA TRIFUNOVIĆA: O Đilasu, Tadiću, Jeremiću, Vučiću, drogi, Partizanu, psovanju

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.