KOLINDA: Za dom spremni je stari hrvatski pozdrav!
Foto: EPA/Christian Bruna

hmm

KOLINDA: Za dom spremni je stari hrvatski pozdrav!

"Moj stav o pozdravu 'Za dom spremni' je jasan. On je stari hrvatski pozdrav, ali je nažalost kompromitovan za vreme ustaških dana", rekla je hrvatska predsednica, prenosi zagrebački portal "Indeks"

Objavljeno:

U jeku rasprave o tabli sa ustaškim pozdravom u Jasenovcu, predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović rekla je da je "Za dom spremni" stari hrvatski pozdrav.

U razgovoru za RTL, upitana treba li konkretno pozdravu "Za dom spremni" reći ne u javnom prostoru, pa čak i kad se govori o samom grbu udruženja HOS, Kolinda je rekla kako je njen stav o tom pitanju jasan.

S VELIKIM ZADOVOLJSTVOM JAVLJAMO CRVENIMA: U Zadru osvanula umrlica Josipa Broza Tita! (FOTO)

"Moj stav o pozdravu 'Za dom spremni' je jasan. On je stari hrvatski pozdrav, ali je nažalost kompromitovan za vreme ustaških dana", rekla je hrvatska predsednica, prenosi zagrebački portal "Indeks"..

foto: Fonet

"O tome ne bih donosila sud, ja nisam istoričar i imam svoj stav, volela bih da se u Hrvatskoj dogovorimo i da konačno postavimo neke standarde, ako je moguće i zakonske okvire oko svih simbola totalitarnih režima. To su jednostavno pitanja koja dele hrvatski narod, a nama podele u ovom trenutku zaista nisu potrebne.

Moj program utemeljen je na zajedništvu, mislim da malo previše razgovaramo o ideološkim pitanjima, da se moramo usredsrediti na egzistencijalna pitanja, a kad je reč o tabli, nemojmo izgubiti iz vida da je njeza primarna intencija bila pijetet prema jedanaestorici mladića koji su izgubili svoj život braneći Hrvatsku", rekla je predsednica Hrvatske.

(Espreso.co.rs / RTL)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.