ZARIO JE NOŽ U VRAT ANI BARTOLOVIĆ I REKAO "BISMILE, ALAHU EKBER": Jezivi detalji zločina koji je potresao Balkan!
Foto: Profimedia/Ilustracija

tragična sudbina

ZARIO JE NOŽ U VRAT ANI BARTOLOVIĆ I REKAO "BISMILE, ALAHU EKBER": Jezivi detalji zločina koji je potresao Balkan!

Nakon zločina Matej Šustek se vozom vratio u Našice, otišao do prijatelja, probudio i njegovog oca i rekao: “Ubio sam svoju devojku”

Objavljeno: 10:29h

Matej Šustek (24) pozvao je svoju devojku Anu Bartolović (17) da se, kao i inače, nađu na železničkoj stanici u Koški nadomak Našicama. Dok je stizao vozom iz Našica, nesretna Ana nije ni slutila da će on ubrzo postati njen krvnik.

Odveo ju je na osamu kod obližnjeg silosa, uhvatio ju je, tereti se, za glavu i dva puta zario u vrat preklopni nož, oštrice 10,2 centimetara. Jedan ubod je prerezao arteriju, drugi dušnik i jednjak i život joj je već tada bio ozbiljno ugrožen.

Pokušala je pobeći

Dok je trpela teške fizičke i psihičke patnje, piše nadalje u optužnici, prestravljena Ana je pokušala da pobegne, ali on ju je “hvatao za ruke i nastavio ubadati nožem”. Zadao joj je tako još devet rana, od čega su četiri bile opasne za život. Kako bi je sprečio da pozove pomoć, iznosi optužba, uzeo joj je mobilni telefon i tako bespomoćnu je ostavio. Sve see to dogodilo 6. novembra oko 20 sati.

Kiša je padala te noći. Ana se naslonila na zid zgrade i iskrvarila. Beživotno telo našao je tek ujutro u 7 sati komšija. Matej i Ana su bili u vezi tek dva meseca. Mladiću uskoro u Osijeku počinje suđenje za teško ubistvo. Matej je te večeri pričekao sledeći voz pa se vratio u Našice. Putem je kroz prozor voza bacio Anin mobilnil. Pokucao je prvo na vrata svog prijatelja, do kojega je, inače, svratio i pre stravičnog ubistva, oko 16 sati, i to kako bi se preobukao iz pantaloba u crnu trenerku koju je, opet, pre ostavio kod njega. Kada se vratio, oko 21 sat, vidno rastresen izustio je: “Ubio sam svoju devojku.” Ćutali su nekoliko trenutaka, a onda je Matej tražio svoju odeću da se ponovno preobuče. Krvavu trenerku je spremio u kesu, a prijatelju je rekao neka mu opere patike, što je on, kako je kazao policiji, “u strahu i učinio” te četkicom izribao tragove krvi i blata. Matej je potom probudio i prijateljevog oca pa i njemu rekao: “Ubio sam čoveka, ubio sam svoju devojku.” Izvadio je i okrvavljeni nož. Tražio je da ga odvezu negde i pomognu mu da zapali kesu s odećom. Odbili su, a on je zatim otišao. Bili su u šoku, kazali su istražiteljima, nisu verovali da je Matej zaista ubio. Poverovali su tek kada su ujutro na internetu pročitali da je u Koški nađena mrtva devojka pa su se zaputili u policiju. Kesu s krvavom odećom i nož kasnije je na smetlištu pronašao bračni par koji inače skuplja predmete iz otpada. Poneli su ih kući. Matej Šustek prvo se branio ćutanjem, a potom je rekao kako ga je dan pre zločina posetio njegov “najbolji prijatelj” Michael De Santa. Inače, Michael De Santa je protagonist iz akcijske videoigrice Grand Theft Auto. Michael mu je, potvrdio je, kazao kako Ana planira da ga povredi i da je “treba eliminisati”.

Po njegovoj priči, Michael je i sve isplanirao pa mu je rekao i neka sutradan u 17 sati dođe na železničku stanicu u Našicama. Tamo su, kazao je, “obukli kombinezon koji je on doneo i odvezli su se u Košku, gde su Anu čekali sat vremena”.

Nastavio da igra igrice

Kad je došla, Michael De Santa izvadio je nož i nabio ga u njenu levu stranu vrata, rekavši: “Bismele, Allahu Ekber”, ili u prevodu “Blagoslovi, Bože veliki”. Ana je počela da beži i on je nastavio da je ubada kako bi brže iskrvarila i kako ne bi patila.

Naslonila se na neku zgradu i tamo je iskrvarila. Zajedno smo je ponovno blagoslovili – rekao je Matej u obrani. Razišli su se, a Matej je, nastavio je, stigao kući oko 23 sata, “sutradan otišao s roditeljima u šoping i nakon toga igrao igrice, a oko 17 sati uhapsila ga je policija.” Izjavio je i kako nije imao nesuglasica sa svojom devojkom. Veštak psihijatar ocenio je pak kako ubica ne boluje od duševnog poremećaja, a nije uočena ni psihopatologija. Raspravno je sposoban. Preti mu najmanje deset godina zatvora. Suđenje mu počinje 7. septembra, a sudiće mu sudija Darko Krušlin koji sudi, inače, i braći Mamić. (Espreso.co.rs / Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.