SVE ZBOG PIJANIH BRITANACA: Gradonačelnik Hvara uveo drakonske kazne za ponašanje turista!
Foto: Wikipedia

stvar vaspitanja

SVE ZBOG PIJANIH BRITANACA: Gradonačelnik Hvara uveo drakonske kazne za ponašanje turista!

Gradonačelnik Hvara Rikardo Novak nedavno je prozvao britanske turiste zbog pijančenja i golotinje

Objavljeno: 13:07h

Kao što je to ranije i najavio, hvarski gradonačelnik Rikardo Novak objavio je rat razularenim turistima i golotinji na ulicama svog grada.

Na ulazu u Hvar ovoga vikenda je osvanula tabla s upozorenjem gostima i kaznama koje ih očekuju u slučaju neprimerenog ponašanja.

Gradonačelnik Hvara Rikardo Novak nedavno je prozvao britanske turiste zbog pijančenja i golotinje.

Kako su objavili hrvatski mediji, za one koji se po gradskim ulicama budu šetali bez majica zaprećena je kazna od 500 evra, za šetnju u kupaćem kostimu 600 evra, dok kazna za jelo i piće na javnoj površini iznosi čak 700 evra.

U Rijeci OD VRUĆINE UMRLO 6 LJUDI, a dolazi novi toplotni talas!

- Povraćaju po gradu, uriniraju na svakom ćošku, hodaju bez majica, spavaju na gradskim površinama, bauljaju okolo i ne znaju za sebe - kazao je Novak u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju.

Kako je rekao gradočanelnik Hvara, "Sve ima svoje granice. Ugostitelji ne bi trebali da primaju gole u svoje objekte i trebaju da prestanu da im toče alkohol ako vide da su previše popili".

Portal Indeks podseća da je Hvar i po stranim medijima poslednjih godina postao "ozloglašen" kao mesto razuzdane zabave mladih, a novi gradonačelnik Hvara Rikardo Novak najavio je po izboru na funkciju da se moraju postaviti pravila za "raskalašne" mlade turiste koji se po Hvaru opijaju, povraćaju, uriniraju i spavaju na gradskim površinama. Slične probleme imaju i u Novalji na ostrvu Pagu, mestu koje se kao i Hvar profilirao kao "parti destinacija". Nedavno se gradonačelnik Novalje požalio na engleske turiste na Zrću, odnosno da mu smetaju, kako je rekao, njihov primitivizam, golotinja, pijanstvo i razularenost, prenosi Indeks. Portal podseća da se i meštani Novalje svakog leta bune da u jeku turističke sezone nemaju svoj mir, odnosno da im smeta buka, neredi i odeća gostiju, čime stvaraju probleme organizatorima festivala koji su od Zrća napravili svetski prepoznatljivu partijanersku destinaciju, kao i brojnim klubovima koji su u Novalju doveli turiste

Novak je rekao da Hvar ne želi biti isključivo "parti destinacija".

- Mladi turisti su dobrodošli, ali moraće da znaju kako se ponaša ovde. Zarada po svaku cenu nije turizam kakav želimo na ostrvu - rekao je Novak.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.