"ON JE POBEDIO": Hrvatski državni vrh na misi posvećenoj Stepincu
Foto: Reuters / Kacper Pempel

simbol istine?

"ON JE POBEDIO": Hrvatski državni vrh na misi posvećenoj Stepincu

Hrvatski biskup iz Austrije Egidije Živković rekao je na misi u čast Alojzija Stepinca u Zagrebačkoj katedrali da je Stepinac simbol istine i borac protiv laži

Objavljeno: 16:56h

Misi je prisustvovao hrvatski državni vrh, uključujući predsednicu Kolindu Grabar Kitarović i premijera Andreja Plenkovića. Oni su prethodno glasali na svojim biračkim mestima u Zagrebu, a Plenković je na glasanje poveo i dvogodišnjeg sina.

KOLINDA OPASNO PROVOCIRA! Sa hrvatskim zvaničnicima uz osmeh peva Tompsonovu pesmu! (VIDEO)

Na misi posvećenoj Stepincu bio je i ministar spoljnih poslova Davor Ivo Štir i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Stepinac, hrvatski kardinal iz Drugog svetskog rata podržavao je ustaški režim, a papa Franja treba da odluči o predlogu hrvatske katoličke crkve da ga Vatikan proglasi svecem. "Nameravali su da sakriju istinu o Stepincu i to još i danas bez osećaja sramote pokušavaju, ali je Stepinac simbol istine i borac protiv laži, pobedio je sve lažne osude, dobro je pobedilo zlo. Zato hodajmo i mi u istini kao Stepinac i držimo se njegovog gesla - 'U ljubavi prema svojoj domovini i narodu ne dam da me niko nadvisi'", rekao je biskup Živković, prenosi Hina. On se nalazi na čelu Železanske biskupije u Železnom (Ajzenštat) u Gradišću u Austriji gde je od oko 240.000 vernika oko 50.000 Hrvata. Pre početka mise zagrebački kardinal Josip Bozanić poželeo je dobrodošlicu hrvatskim hodočasnicima iz Austrije. Kako se navodi, on je sa biskupom Egidijem Živkovićem razmenio "prigodne darove", odnosno Živković je na dar primio kip Alojzija Stepinca, a Bozanić putir.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.