EVO KO JE OSUMNJIČEN ZA UBISTVO MLADOG HRVATSKOG FUDBALERA: Detalji HORORA u Splitu, JEZIVO
Hrvatska policija, Foto: Nebojša Mandić

STRAŠNO

EVO KO JE OSUMNJIČEN ZA UBISTVO MLADOG HRVATSKOG FUDBALERA: Detalji HORORA u Splitu, JEZIVO

Mladić u Hrvatskoj ubijen je sinoć u napadu narkomana iz Splita

Objavljeno: 18:08h

Luka B. (22) koji je sinoć poginuo u napadu na ulici od strane braće zavisnika, bio je jedinac i sportista. Bio je član juniorskog tima Mosora sve do izbijanja pandemije koronavirusa.

Njegov trener Marin Grčić za Dalmatinski portal kaže da je Luka bio uzoran, pristojan i izvanredan mladić, redovan na treningu. Takođe je imao talenat za mali fudbal, prema rečima trenera Grčića.

Za nanošenje smrtonosne rane mladom fudbaleru sumnjiči se Ante R., zavisnik s dugim dosjeom. Brani se ćutanjem. Ante R. (31), koji mu je naneo ubodnu ranu prsa velikim kuhinjskim nožem s oštricom dužom od 20 centimetara, kao i njegova dva brata, ima velikih problema sa zavisnosti od droge i obimnim dosjeom sa prijavama za remećenje reda i mira, tuče i krađe.

Hrvatska policija
Hrvatska policijafoto: Beta

Prema informacijama Dalmatinskog portala, u policiji se branio ćutanjem, a tako će, prema svemu sudeći, biti i na ispitivanju kod državnog advokata sutra. Očigledno je da će zbog težine samog dela i dosjea završiti u istražnom zatvoru.

Ubistvo se dogodilo sinoć oko 1 sat na trgu ispred hotela Corner. Luka B. bio je sam, a Ante R. bio je s bratom koji je takođe priveden. Prethodno je došlo do sukoba metar dalje u Ulici Domovinskog rata, nakon čega Ante R. odlazi kući po nož, vraća se i ubada Luku B. u prsa.

Nož su pronašli u stanu

Policija je pronašla nož kojim je mladić ubijen u stanu ubice, piše Slobodna Dalmacija. Nož je ukupne dužine 37 centimetara, a sama oštrica noža je 24 centimetra. Uhapšeni nije govorio ništa u policiji, a po službenoj dužnosti brani ga poznati splitski advokat Darko Stanić, koji nije želeo da daje izjave.

List nezvanično saznaje i da će 31-godišnji Ante R, kako stvari sada stoje, biti kazneno prijavljen za obično ubistvo i tek će sutra biti doveden u Županijsko državno tužilaštvo na ispitivanje, a zatim i istražnom sudiji.

Poznanici 31-godišnjeg osumnjičenog ubice rekli su Slobodnoj da je o njemu bilo pisano još 2004. dok je bio štićenik doma na splitskim Brdima kad je pušten kući za praznike, pa je nestao iz roditeljskog stana, da bi ga pronašli tek nakon dve nedelje. Takođe kažu da su čuli da je 2011, dok je bio u Domu u Zadru, bio uključen u tuču i da je pretukao jednog od štićenika.

Lekari ubodenog 22-godišnjaka 45 minuta bezuspešno pokušavali da reanimiraju

Iz Objedinjenog hitnog bolničkog prijema KBC-a kažu da je 22-godišnjak s teškom ubodnom ranom u predelu desnog prsišta doveden na odeljenje Hitne pomoći bez vitalnih znakova. Pristupili su odmah reanimaciji, ali bezuspešno, te su nakon 45 minuta proglasili smrtni ishod.

"U noćnim satima primili smo 22-godišnju mušku osobu s povredom u predelu prsišta. Povreda je nanesena hladnim oružjem, najverovatnije nožem. U trenutku kada je osoba stigla na naš OHBP, već je bila započeta reanimacija. Uprkos oživljavanju i primenjenim lekovima i svim postupcima, nismo uspeli dobiti povratak spontane cirkulacije i bili smo primorani da ga proglasimo mrtvim", kazao je Josip Krnić.

Detaljnije je objasnio vrstu povrede.

Hrvatska policija
Hrvatska policijafoto: Profimedia

"Povreda je bila pored srca, vitalni znakovi su bili van funkcija, i disanje, i cirkulacija, tako da smo odmah morali pristupiti oživljavanju", kazao je Krnić.

Kako je došlo do sukoba?

Sumnja se da je svađa krenula nakon što je 22-godišnjak odbio da da braći novac, ali za sada se slučaj ne vodi kao ubistvo iz koristoljublja, javio je ranije danas Dalmatinski portal. Ljudi koji poznaju braću kažu da žive u jako lošim uslovima i da su slučaj za Centar za socijalni rad. Sva tri brata imaju problema s drogom i uglavnom na ulici kradu novac od prolaznika.

Sukob je sinoć započeo ispred zgrade u kojoj braća stanuju u Ulici Domovinskog rata. Žrtva je tada još bila u društvu trojice prijatelja. Ipak, nakon nekog vremena došlo je do sukoba s dvojicom braće koji metar dalje, na trgu pred hotelom Corner. Navodno se pre toga mladić i udaljio, ali se potom vratio.

U jednom trenutku najstariji brat je otišao po nož u stan u kom žive. Njime je zadao više teških rana mladiću koji je pokušao da pobegne uz Mažuranićevo šetalište. Po dolasku policije ubica se opirao hapšenju. Kada je uveden u službeno vozilo, glavom je udarao u žičanu pregradu u vozilu i urlao na sav glas.

Bonus video:

00:32

Hapšenje teško ubistvo u pokušaju

(Espreso/Telegraf.rs/Slobodna Dalmacija/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.