ŠOK ISPOVEST VEDRANE RUDAN OSTAVLJA LJUDE NEMIMA: Stalmo pomišlja na samoubistvo, a jedna stvar UŽASAVA
Vedrana Rudan govori, Foto: Antonio Ahel/ATAImages

ŠTA JE OVO?!

ŠOK ISPOVEST VEDRANE RUDAN OSTAVLJA LJUDE NEMIMA: Stalmo pomišlja na samoubistvo, a jedna stvar UŽASAVA

Čovek kad umre treba deci ostaviti samo dugove. Želiš da se ne muče, ali nikad nije dosta

Objavljeno:

Poznata književnica Vedrana Rudan (73) u teškoj ispovesti otkrila je na svet nikada nije gledala kroz ružičaste naočare.

- Nikad nisam stigla do vedrine, iako se zovem Vedrana. Ja sve gledam crno. Kad pogledam unazad, ako neću sad, ne znam kad ću... Moj život je bio avantura velika. Nije bio dosadan. Bio je niz pobeda. Borila sam se da mi život bude lep - rekla je književnica.

- Ti kad rodiš život ti je gotov. Sluškinja si, prvo bebi od 3 kilograma, pa bebi od 50 godina. To je zamka za svaku ženu. Čim dete uđe u kuću, muškarac iz nje izađe. I kao otac, i kao muž. To je veliki izazov. Deca nisu vredna bezgranične ljubavi. Nisu vredna. Ti si dužan da ga dovedeš do neke baze da sam brine o sebi, a posle ako ti ne odgovara kao osoba, ne mora ništa - istakla je Vedrana Rudan.

- Čovek da je pametan on bi se ubio odmah. Život je besmislen. Da ti provedeš 75 godina da bi umro, tu smisla nema. U 12. godini sam shvatila da je život besmislen. Gledala sam sebe u ogledalo i pitala sam se: "Što se ne ubijem?". Onda sam gledala drugaricu, ako neće ona da se ubije, onda neću ni ja. Ta potreba da se ubijem u meni stalno tinja, stalno sam na rubu. Razgovarala sam sa doktorima, nije to tako jednostavno. Treba znati i ubiti se - dodala je.

- Čovek kad umre treba deci ostaviti samo dugove. Želiš da se ne muče, ali nikad nije dosta. Dajem pare sad samo unuci, jer ne odgovaram za nju. Svojoj deci ne. S druge strane, ne mogu da budem srećna ako nemam novac. Kako da budem srećna ako nemam lovu - rekla je iskreno Vedrana za RTV Herceg Novi.

- Ne mogu da verujem da postoje osobe koje u životu žele samo da budu dobra mama. Ne mogu to da shvatim. To se otelo kontroli, moram reći. Najopasniji je poriv ako želiš da budeš samo mama. Deca su naši najveći neprijatelji. Ako se tako postavimo od starta, onda je kraj - navela je književnica.

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu

Broj 0800/309-309, opcija 1, SOS telefon je koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva - lekari Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević".

Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

Ukoliko vam je potrebna pomoć, svakog dana možete pozvati i volontere Centra "Srce" od 14 do 23 časa na broj telefona 0800-300-303 ili im se obratiti mejlom na vanja@centarsrce.org, kao i preko četa na sajtu www.centarsrce.org.

Volonteri razgovaraju s ljudima koji su usamljeni, uznemireni, povređeni, tužni, očajni, nesigurni.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.