"NA ŠTA JE SPALA EVROPA? DA P*ŠI AMERICI?!": Rudan NIKAD ŽEŠĆE OPLELA po Amerikancima i Zelenskom, reči FRAPIRAJU!
Vedrana Rudan, Foto: Printscreen/youtube/ Televizija srpske dijaspore

VEDRANA RUDAN PONOVO OPLELA PO ZELENSKOM

"NA ŠTA JE SPALA EVROPA? DA P*ŠI AMERICI?!": Rudan NIKAD ŽEŠĆE OPLELA po Amerikancima i Zelenskom, reči FRAPIRAJU!

Dotakla se i aktuelne ekonomske i energetske krize

Objavljeno:

Poznata spisateljica i blogerka Vedrana Rudan poznata je po britkom jeziku i po tome što kaže ili napiše ono što mnogi misle, ali nemaju "petlju" javno da kažu.

Tako je bilo i u njenom poslednjem intervjuu koji je dala za Televiziju srpske dijaspore.

Rudan je, između ostalog, komentarisala trenutne (ne)prilike u svetu, previranja na geopolitičkoj sceni, aktuelni sukob u Ukrajini i njegove aktere.

Na pitanje voditeljke o njenom stavu po pitanju rata na istoku Evrope, Vedrana nije štedela reči i osula je paljbu po ukrajinskom predsedniku Volodimiru Zelenskom.

- To je rat između Amerike i Rusije. Ukrajina je tu kolateralna žrtva, nje nema i neće je nikad biti. Zelenski je američki igrač. Na neki način Amerikanci vređaju i Evropljane i Ukrajince što su za vođu Ukrajinaca stavili čoveka koji je ušao u istoriju svirajući k**cem klavir. Dakle, Amerikanci toliko preziru i Ukrajinu Evropu, toliko nas doživljavaju kao svoje vazale da čak nisu hteli ni nekog ozbiljnog staviti na čelu tzv. države koje više nema i tzv. vođe koji to nije Taj Zelenski koji izigrava Napoleona, ali mu liči zaista fizički jer ima metar i po sad okolo traži milion ljudi koji će ući u rat koji će odbraniti Ukrajinu koje više nema, istakla je Rudan i objasnila pod kojim uslovom bi imala više poštovanja za Zelenskog.

1 / 4 Foto: EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO

- Ja bih njega poštovala da je poslao u rat mater i oca, pa da su ih ubili Rusi. Da je poslao dvoje svoje dece i ženu, pa da su i njih pobili Rusi. Pa da kaže braćo Ukrajinci sve su mi pobili ppa ako su meni onda i vi krenite u smrt. I da on ide u smrt, da ide u rat a ne da iz nekakvog bunkera daje sulude intervjue i drži slovo evropskim vođama koji su manji od makovog zrna u odnosu na tog patuljka, naglašava Vedrana.

Vedrana  Rudan
Vedrana Rudanfoto: Printscreen/youtube/ Televizija srpske dijaspore

Dotakla se i aktuelne ekonomske i energetske krize.

- Evropa ima katastrofalne vođe. Nemačka koja je bila velesila u evropskim okvirima se pretvorila u jednu zemljicu koja se trese da će krepati od gladi i zime, u kojoj se čeka na godinu dana na peć na drva a drva nema. U kojoj vodstvo Nemačke preporučuje građanima da ne tešuriju više kako treba, da štede plin, da neće biti hrane... Mislim, na šta smo mi spali?! Mi Evropa?! Da p*šimo Americi, da crkavamo od gladi i zime da bi se dogodilo šta?!, rekla je Vedrana Rudan.

Kriza, rat, Ukrajina, Rusija
foto: Profimedia

Podsetimo, ona je u svom blogu koji je nedavno objavila detaljno iznela svoj stav po pitanju sukoba u Ukrajini. Dotakla se, kako ona vidi, licemerja ukrajinskog predsednika, koji se navodno bavi iznajmljivanjem svoje vile u inostranstvu– ruskim državljanima.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.