"ALMA JE BILA NEPREPOZNATLJIVA": Potresna ispovest majke POGINULE devojke koja je STRADALA sa lepom doktorkom Azrom
Alma Suljić

tuga

"ALMA JE BILA NEPREPOZNATLJIVA": Potresna ispovest majke POGINULE devojke koja je STRADALA sa lepom doktorkom Azrom

Majka poginule Alme Suljić plakala je na suđenju optuženom Arminu Berberoviću

Objavljeno:

"Bilo bi lepo da me barem pogleda u oči, ako može. Da vidim oči ubice mog deteta", obratila se Adela Suljić, majka nastradale Alme, optuženom Arminu Berberoviću, koji se tereti da je 26. maja 2023. godine automobilom usmrtio njenu ćerku i dr Azru Spahić.

Publika u prostoriji do sudnice plakala je zajedno s Adelom Suljić dok je svedočila, prenosi Avaz.

Za tešku saobraćajnu nesreću Adela je saznala od kćerke Edine, koja je kobne noći bila s Almom i Azrom, i koja je i sama bila povređena.

"U petak uveče u 11.30 bila sam u kući. Zazvonio je telefon, nazvala me i plačući rekla da ih je udario auto. Rekla sam: 'U redu, dobro, nije ništa strašno.' Ona je na to rekla: 'Mama, Azra nije dobro, mislim da nije živa. Alma nije dobro.' Edina je sve vreme plakala, bila je izgubljena", rekla je na ročištu Adela Suljić.

Azra Spahić
Azra Spahićfoto: PrintScreen/ Facebook/ Grad BIHAC

Odmah su svi, kaže, otišli u KCUS. Alma je već bila u komi. Lekari su im rekli da je Almi slomljena lobanja na više mesta, da ima slomljene sinuse, da joj je kičma polomljena na više mesta.

"U subotu, 27. maja, Alma je prvi put hitno operisana, došlo je do izliva krvi u mozak, bila je na ivici života i smrti. Operacija je prošla dobro. Sutradan je imala još jednu hitnu operaciju, došlo je do oticanja mozga. Bili smo na razgovoru, rečeno je da joj je veći deo mozga nepovratno oštećen, da su pluća u kritičnom stanju", navela je majka.

Almi su pluća otkazala dva dana posle, te zato Adela i njen suprug nisu otišli u Bihać na sahranu Azre Spahić. Alma je tada priključena na specijalni aparat, a lekari su im saopšili da je "sve u Božijim rukama".

Uz tešku pauzu i plačući, nastavila je svoje svedočenje i kazala da je njena ćerka Alma bila u komi četiri sedmice. Od momenta udara izgubila je svest i nikada više nije došla sebi.

"Bila je u komi do 23. juna, petka. Tri puta sam ušla da je vidim, poslednji put bio je četvrtak, 22. juni", krenula je majka da priča i s teškom mukom nastavila:

"Svi smo došli da se oprostimo. Ja sam joj rekla da se ne boji, da smo svi tu. Pustili su nas da se oprostimo", ispričala je Adela.

Azra Spahić
Azra Spahićfoto: PrintScreen/ Facebook/ Azra Spahić

Doktorka ih je 23. juna u 00.53 obavestila da je Alma preminula.

"Alma nije bila prepoznatljiva. Ja sam nju prepoznala samo po šakama i stopalima, to je ostalo isto, celo telo je bilo natečeno, to nije bila ista osoba", objasnila je kroz suze majka Adela.

Nakon što je završila sa svedočenjem, Adela Suljić se obratila Sudskom veću.

"Samo bih vas zamolila da se uzme u obzir sve ovo što se desilo. Zamolila bih da časni sud uzme u obzir da je Alma bila jedna izvrsna, natprosečno inteligentna i fina osoba koja je poštovala zakone. Uzmite u obzir naš gubitak, našu bol, izgubili smo jedno dete, drugo je teško povređeno. Mi, ustvari, više ne živimo, mi smo mrtvi, mi se trudimo da preživljavamo. Zamolila bih da uzmete sve u obzir i da se počiniocu dodeli maksimalna kazna. Nadam se da će ga pravda stići na onom svetu, jer na ovom nema kazne i nema pravde za ovakve ubice", navela je Adela Suljić.

Aida Spahić, majka Azre Spahić, baš kao i Adela Suljić, kazala je da postavlja imovinskopravni zahtev i da nije u stanju da se obrati Veću.

Svedok Damir Trbović, koji živi na Marindvoru i koji se kobne noći kretao svojim automobilom, kazao je da je video crveni Mercedes kojim je upravljao Berberović, a koji je išao brzinom većom od 50 kilometara na sat. Rekao je da je vozač menjao pravac, vozio “slalom”, te da je tri puta pokušao da koči, ali da je zbog brzine izgubio kontrolu, "dobio skije", zarotirao se, udario u devojke i u pekaru. Potvrdio je da je vozač bio izgubljen, ali i da su devojke prelazile ulicu kada im je na semaforu bilo zeleno svetlo.

Bonus video:

01:01

Saobraćajna nesreća u Novom Pazaru

(Espreso/ Telegraf/ I.N/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.