SKUPE KAO ĐAVO: Najneobičnije jagode na svetu imaju ukus ananasa i rastu u Japanu! A cena...šok! (VIDEO)
Foto: Printskrin / Jutjub

beli dragulj!

SKUPE KAO ĐAVO: Najneobičnije jagode na svetu imaju ukus ananasa i rastu u Japanu! A cena...šok! (VIDEO)

Samo 10% njegovih jagoda ispalo je belo, a samo neke od njih su savršeno bele, a ostale sadrže crvene tačkice

Objavljeno:

Japan kao i japansko tržište jagoda ima nekoliko vrsta belih jagoda, među kojima se ističe skroz bela i ogormna vrsta jagoda pod nazivom "White Jewel" (u prevodu Beli Dragulj) ili "Shiroi Houseki".

Već godinama ove bele džinovske jagode su ključni deo japanskog tržišta luksuznog voća. Ujedno ova vrsta belih jagoda je veoma retka, najskuplja ali i dosta veća od belih jagoda vrste "pinberry", koje se mogu naći na evropskom tržištu.

KAKAV PSIHO: Pojeo je bivšeg dečka, a u zatvoru je našao muža koji je još gori od njega! (VIDEO)

foto: Printskrin / Jutjub

"Shiroi Houseki" potpuno bele jagode su stvorene pre četiri godine, od strane Jasuhita Tešime, a njegova farma u japanskoj Saga prefekturi je postala jedina na svetu koja proizvodi ovaj jedinstveni plod.

Jedna od tajni za uzgoj bele jagode je smanjena izloženost sunčevoj svetlosti, što smanjuje nivo antocijana, prirodne hemikalije koja daje boju voću i povrću. Oni koji su je probali kažu da ukus podseća na ukus ananasa, piše Avaz.ba.

Samo 10% njegovih jagoda ispalo je belo, a samo neke od njih su savršeno bele, a ostale sadrže crvene tačkice.

Kao što možete zamisliti, ovaj novitet od ultra retkog voća potpuno belih jagoda "Shiroi Houseki" koje se veoma teško proizvode dostiže u Japanu neverovatnu cenu. Ova skroz bela i džinovska jagoda ovog uzgajivača se prodaje po ceni do 10 dolara ili u vrlo malim paketima za cenu od 40 američkih dolara.

(Espreso.co.rs / Avaz.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.