UKOLIKO NAPRAVITE OVU GREŠKU RIZIKUJETE OZBILJNO OŠTEĆENJE AUTA: Obratite pažnju
Auto, Foto: RINA

BUDITE PAŽLJIVI!

UKOLIKO NAPRAVITE OVU GREŠKU RIZIKUJETE OZBILJNO OŠTEĆENJE AUTA: Obratite pažnju

Automehaničar upozorio na ovu opasnost

Objavljeno:

Vodeći mehaničar Skoti Kilmer upozorio je vozače na opasnost koja može da im se desi sa automobilima.

Vlasnici automobila mogu napraviti ozbiljan problem automobilu ukoliko urade ovu stvar, bilo da je u pitanju auto na dizel ili "benzinac".

Skoti Kilmer objasnio je da ukoliko ostavite upaljen motor na autu koji nije u pokretu, možete da utičete na zdravlje motora. Vodena para neće imati gde da ode i ostaće u motoru, što će prouzrokovati brže trošenje ulja. Zbog ovoga može doći do ozbiljnog oštećenja motora.

"Kada sagoreva benzin, koji je zapravo ugljenik i vodonik, jedan od nusproizvoda je vodena para. Zato kada ujutro upalite auto, često ćete videti kako izlazi voda. To je normalno, to je proizvod sagorevanja benzina u zemljinoj atmosferi", objasnio je Skoti na svom YouTube kanalu.

"Kada auto radi u praznom hodu, puno te vode jednostavno ostaje u motoru i ulju. Ali kada vozite auto-putem brzinom od 112 kilometara na sat, postaje vruće, duva vetar i sve to isparava", dodao je.

"U praznom hodu smanjuje se životni vek ulja. Ako vozite 112 kilometara na sat na auto-putu, možete promeniti ulje svakih 16.000 kilometara ako želite", otkrio je automehaničar.

Osim što ćete naštetiti motoru, takođe možete prekršiti zakon, piše Express.

Bonus video:

01:49

Zapaljen auto ispred restorana

(Espreso/24Sedam/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.