POZNATI AUTO GIGANT U VELIKIM PROBLEMIMA: Ukidaju SMENE, smanjuju PROIZVODNJU, a muči ih i...
Automobil, Foto: Profimedia

problemi

POZNATI AUTO GIGANT U VELIKIM PROBLEMIMA: Ukidaju SMENE, smanjuju PROIZVODNJU, a muči ih i...

Velikom Folksvagenu se klima proizvodnja zbog poplava u Sloveniji

Objavljeno: 22:50h

Nemački Folksvagen od ponedeljka je skratio radno vreme u svojoj glavnoj fabrici u Volfzburgu. Proizvodnja je takođe smanjena u Emdenu i Osnabriku. Kompanija nema dovoljno delova za proizvodnju, koji nedostaju zbog nedavnih poplava u Sloveniji, javljaju nemački mediji.

- Od ponedeljka 11. septembra određene smene se neće raditi u fabrici u Volfzburgu, rekao je portparol kompanije, prenosi Feniks magazin.

Sve četiri montažne trake su pogođene ovom odlukom, koja će se u početku primenjivati tri nedelje. Međutim, zahvaćeni su samo pojedinačni pogoni.

- Nema dana kada su sve smene otkazane, a proizvodnja potpuno zaustavljena, rekao je portparol firme.

Smanjenja proizvodnja

Folksvagen
Folksvagenfoto: EPA.EFE/FILIP SINGER

Poređenja radi, Folksvagen fabrika u Palmeli u blizini Lisabona (Portugal) najavila je kako će potpuno zaustaviti montažu do dva meseca počevši od ovog ponedeljka.

VW je takođe već smanjio proizvodnju u Emdenu i Osnabriku. Od 4. septembra proizvodnja u Emdenu radi samo u jednoj smeni umesto u dve, rekla je portparolka fabrike. Tako će biti i ove nedelje. Međutim, ne uvodi se skraćeno radno vreme.

Prema VW-u, nekoliko smena je otkazano u Osnabriku od 6. septembra.

- Proizvodnja će i dalje biti normalna”, rekao je portparol. “Kako stvari stoje danas, pretpostavljamo kako nećemo proizvoditi T6.1 i multivan motore s unutrašnjim sagorevanjem od sredine septembra do početka oktobra”, dodao je portparol.

Folksvagen
Folksvagenfoto: EPA/CLEMENS BILAN

Direktor nabavke VW-a: Problem će biti rešen krajem godine

Razlog uvođenja skraćenog radnog vremena je nestašica delova koji nisu isporučeni zbog jakog nevremena koje je pogodilo Sloveniju.

Direktor nabavke najavio je kako će do kraja septembra imati plan za rešavanje problema s nedostatkom delova. “Na kraju godine problem će biti rešen”, rekao je on.

Portparol VW-ovog radničkog saveta u Volfzburgu situaciju je nazvao “iritirajućom”, navode nemački mediji.

Bonus video:

01:36

FOLKSVAGEN NA KLIMAVIM NOGAMA, VEŠTAČKA INTELIGENCIJA ZAMENILA 1.500 LJUDI?! Kurir iz Nemačke: Opala potražnja za ovom markom!

(Espreso/Blic/Fenix magazin)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.