AUSTRALIJANCI IMAJU KECA U RUKAVU: Đoković sam sebi ZAKOMPLIKOVAO život - dve opcije za ukidanje vize!
Novak Đoković, Foto: Profimedia

nije dobro!

AUSTRALIJANCI IMAJU KECA U RUKAVU: Đoković sam sebi ZAKOMPLIKOVAO život - dve opcije za ukidanje vize!

"Novakovo priznanje greške može da utiče na ishod njegove vize"

Objavljeno: 11:02h

Iz minuta u minut pristižu vesti koje se tiču Novaka Đokovića, a sada su australijski advokati obrazložili ono što sve najviše zanima: U kom slučaju bi viza srpskog asa mogla da bude ukinuta?

Ono što je trenutno sporno su netačne informacije o Novakovom putovanju u Marbelju pre puta za Melburn, što je i sam priznao u saopštenju koje je objavio rano jutros.

Troje advokata specijalizovanih za imigraciono pravo detaljno objasnili čitav slučaj.

Kerin Anderson, Sanmati Verma i Ketrin Farel su na početku teksta pod naslovom "Đokovićevo priznanje greške može da utiče na ishod njegove vize" istakli da je prvobitno ukidanje te vize bilo greška australijskog režima.

Oni su istakli da je ta odluka bila hirovita i da su to lekcije za saveznu vladu kako ne bi trebalo da postupaju, da bi se potom usmerili na to bi Đokovićeva viza sada mogla da bude ukinuta po jednom od dva osnova!

Novak Đoković
foto: Profimedia

Prvi je da ministar Aleks Houk to učini preko Akta o migracijama pod sekcijom 133C(3) koji razmatra da li je prethodno preležan koronavirus dovoljan osnov za nevakcinisanje, ali se sada pojavljuje i nova opcija za australijske vlasti!

- Nove informacije koje su se pojavile će bez sumnje poslužiti ministru za razmatranje. To može da dovede do pokušaja ukidanja vize prema članu 116(1)(e), na osnovu toga što njegovo prisustvo u Australiji 'jeste ili može da bude' rizik za 'zdravlje, bezbednost ili javni red australijske zajednice ili segmenta australijske zajednice.

Oni su potom to dodatno obrazložili.

- Ako delegat ministra ponovo postupa protiv Đokovića po članu 116(1)(e), to mora učiniti zakonito i na način koji mu daje obaveštenje i stvarnu šansu da odgovori. U vršenju ovih ovlašćenja, donosioci odluka moraju pažljivo da se zapitaju: da li je slučaj da Đokovićevo prisustvo 'jeste ili može biti' rizik po zdravlje, bezbednost ili red australijske zajednice, u okolnostima gde prihvatamo da je 10 do 20 odsto zajednice takođe nevakcinisano?

Dakle, ukoliko vlasti u Australiji procene da je to slučaj, za šta bi kao primer mogli da navedu Đokovićev nedavni intervju na koji je otišao znajući da je pozitivan na koronavirus, onda bi mogle da mu ukinu vizu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.