DIREKTOR AUSTRALIJAN OPENA IMA VELIKE MUKE U ORGANIZACIJI GREN SLEMA: Biće nam deset puta teže ove godine!
Foto: EPA/Dave Hunt

problemi

DIREKTOR AUSTRALIJAN OPENA IMA VELIKE MUKE U ORGANIZACIJI GREN SLEMA: Biće nam deset puta teže ove godine!

Ipak, očekuje se maksimalna poseta, što će omogućiti da se nadoknadi deo gubitka od 100 miliona australijskih dolara koji su pratili prethodno izdanje turnira

Objavljeno:

Direktor Australijan opena Kreg Tajli priznao je da mu nikada nije bilo teže da organizuje prvi grend slem sezone.

Suočen sa brojnim izazovima, pre svega zbog koronavirusa i pratećih mera, Tajli kaže da mu je sada bilo "deset puta teže" da organizuje turnir u Melburn parku.

- Organizacija turnira 2022. je deset puta teža nego onog iz 2021. To je bila šetnja u poređenju sa ovim izdanjem. Ova 2021. godina nije bila laka. Mnogo varijanti. To je nešto novo, ali probudite se ujutro sa članovima svog tima i nadate se da će sve da izguraju - kaže Tajli.

Dok je za prošlo izdanje oko hiljadu učesnika došlo iz inostranstva i stavljeno u dvonedeljni karantin, sada će biti drugačije.

Oko 3.300 onih koji će doći biće slobodni da šetaju gradom kada budu imali negativan PCR test.

Svi koji budu učestvovali na Australijan openu moraće da budu vakcinisani ili da imaju valjano medicinsko izuzeće izdato od strane australijskih vlasti.

Ipak, očekuje se maksimalna poseta, što će omogućiti da se nadoknadi deo gubitka od 100 miliona australijskih dolara koji su pratili prethodno izdanje turnira.

Tajli je rekao i kakva će biti praksa ukoliko neko bude testiran pozitivno, te savetuje šta bi bilo najbolje da se radi po dolasku u zemlju.

- Ako igrači dele sobu sa nekim, ili su u istom apartmanu, a neko u toj grupi je pozitivan, svi iz te sobe ili apartmana će morati u izolaciju sedam dana. Savet dat igračima je prost, da budu sami u svojim sobama i apartmanima - kaže Tajli.

On je takođe poručio da je cilj ove godine da se igrači i svi koji budu boravili u Melburn parku zaštite od koronavirusa, varijante omikron, za razliku od prošle godine kada su izolacijom svih koji su došli, nastojali da da zaštite pre svega domaću zajednicu od širenja virusa.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.