Bez koje to fizičke aktivnosti to Đoković ne može, čak ni kada odmara posle naporne godine?

za njega nema potpunog predaha

Bez koje to fizičke aktivnosti to Đoković ne može, čak ni kada odmara posle naporne godine?

Najbolji teniser sveta otkrio je kako provodi vreme između dve sezone
Objavljeno:

Posle nešto više od mesec dana pauze, Novak Đoković ponovo nastupa na nekom turniru. Imao je najbolji teniser sveta određeno vreme da se odmori od fizičkih aktivnosti, ali kako sam kaže to kod njega jednostavno nije moguće. - Vrlo mi je teško da ne radim apsolutno ništa – da sam na ležaljci ceo dan, moje telo mi to ne dozvoljava. Osećam da sam, zbog načina života koji vodim, uspeo da upoznam svoje telo do kraja i da prepoznam signale kada šta treba da radim.

- Zato se trudim da se brinem o svom telu na dnevnom nivou – čak i kada se kompletno odmaram od tenisa i veće fizičke aktivnosti, i dalje se istežem, i dalje radim jogu i stvari koje me čine elastičnim, pošto je važno da se održi vitalnost tela. Moje telo je moja prednost i mora da bude spremno da se takmičim na najvišem nivou - počeo je Novak priču i nastavio: - Posle Mastersa u Londonu dve nedelje sam uzeo pauzu od tenisa, a onda sam polako počeo da gradim ono što je potrebno – zalihe energije, da radim na izdržljivosti. Počeo sam više sa vežbama izdržljivosti – džoging, trčanje, plivanje, vožnja biciklom, a onda sam postepeno uključivao i tenis - kaže prvi reket sveta.
Đoković je još dodao i da idealan period za odmor iznosi dva meseca, kao i da smatra da je napravio pravi izbor kada je preskočio sve egzibicione turnire, jer želi da se spremi za kompletnu sezonu, a ne samo za Australijan open. Novaka u sredu očekuje meč druge runde turnira u Dohi protiv Fernanda Verdaska. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.