NOVAK JE GLADNIJI NEGO IKAD: Lagao bih sebe kad bih rekao da ću se zadovoljiti nečim manjim od trofeja, Gren slemova i prvog mesta!
Novak Đoković na Vimbldonu 2017., Foto: EPA/ Nic Bothma

Igraće i sa 40.

NOVAK JE GLADNIJI NEGO IKAD: Lagao bih sebe kad bih rekao da ću se zadovoljiti nečim manjim od trofeja, Gren slemova i prvog mesta!

Čini se da je srpski as mentalno potpuno spreman za povratak posle šestomesečne pauze

Objavljeno: 15:20h

Uželeo se Novak Đoković tenisa, to je jasno iz svake njegove izjave, a povratak na teren je blizu.

Na teniski teren se vraća sad u petak na egzibiciji u Abu Dabiju posle skoro šestomesečne pauze zbog povrede, a od ponedeljka ga očekuje i prvi takmičarski turnir, u Dohi.

Kroz mnogo toga je prošao srpski teniser tokom oporavka, ali se vraća nikad odlučniji da ponovo se popne na vrh svetskog tenisa i krene da niže uspehe, baš kao što su to prošle godine učinili Federer i Nadal.

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: Profimedia

- Primarni cilj u tenisu i životu mi je da uživam u onome što radim. To je ono što me drži u igri. To je ono što drži i Federera. Videli ste šta je Rodžer učinio posle polugodišnje pauze. Vratio se na vrh, kao i Rafael Nadal koji je trenutno najbolji teniser sveta. Oni su dokaz da se sve može napornim radom. Nije pitanje godina, ako vodiš računa o svom telu i mentalnom stanju, posebno ako ste u duši dete i uživate u onome što radite onda imate više energije - rekao je Đoković.

Bez obzira na dugu pauzu, srpski teniser neće menjati svoj kalendar u odnosu na prethodne sezone, jedino je pitanje da li će igrati u Dejvis kupu u februaru.

Dejvis kup reprezentacija Srbije
Dejvis kup reprezentacija Srbijefoto: Marina Lopičić

- Plan je da igram Abu Dabi, Dohu i Australijen open, a kasnije i sve velike turnire koji slede. Jedino je još pod znakom pitanja hoću li nastupati u Dubaiju ili Akapulku. Nisam siguran ni za Dejvis kup. Sve zavisi od toga kako će lakat reagovati na treninge, a onda i na mečeve. Nadam se da ću ceo mesec igrati dobro i da ću stići daleko na Australijan openu.

Usled pauze, on je pao na 12. mesto na ATP listi, ali ne planira da tu ostane duže, već želi ekspresan povratak na vrh ATP liste i ponovno osvajanje trofeja.

Novak Đoković na Vimbldonu 2017.
Novak Đoković na Vimbldonu 2017.foto: Fonetap

- Ne bih bio iskren prema sebi kada bih rekao da želim nešto manje od prvog mesta na svetu i Gren slem titula. Znam da sam to sve to imao u prošlosti, dokazao sam sebi da mogu, pa zašto ne bih ponovo? Osećam da imam veliku želju i to je najbitnije. Treba da stvarno želite nešto, da verujete i posvetite mu se. I ne samo ja, moja supruga, deca, roditelji, braća... Svi mi pružaju podršku i daju mi energiju koja mi je potrebna.

Mnogi su tokom njegovog odsustva postavljali pitanje da li će biti sposoban da opet igra na vrhunskom nivou, pobeđuje, pogotovo što ulazi u 31. godinu života, ali to su već učinili i njegovi najveći rivali prošle godine.

Novak Đoković na Vimbldonu 2017.
Novak Đoković na Vimbldonu 2017.foto: Fonetap

- Ne želim da postavljam granice. Zašto bismo verovali da kada napunite 30 godina više nećete biti na vrhuncu? Ko to kaže? Džimi Konors je sa 40 igrao polufinale US opena, a Rodžer Federer osvajao Gren slemove. Srećan sam i zahvalan što imam porodicu i igram tenis koji volim. Ako bih danas završio karijeru i pomislio da li sam zadovoljan ostvarenim, naravno da jesam. Ali ako me pitate je li to dovoljno, rekao bih da nije. Srećan sam zbog onog što sam ostvario, ali znajući da mogu više, nisam potpuno zadovoljan - poručuje Đoković.

U novoj sezoni svom stručnom štabu je uz Andrea Agasija priključio i Radeka Štepaneka.

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole) on

- Postavili smo ciljeve. I kratkoročne i dugoročne. Razmišljali smo kako da unapredimo igru, kako da igram efikasnije, a da se što manje trošim. Radek je bio jedan od najstarijih aktivnih tenisera, tako da zna kako da ostanem u formi. Agasi ima neverovatno pametan pristup igri i životu i pomaže mi da stvari sagledam iz drugačijeg ugla. Ono u čemu mi značajno pomaže je samopouzdanje - zaključio je srpski teniser.

BONUS VIDEO: Kokeza na svečanosti FSS "Zlatna lopta"

(Espreso.co.rs / Izvor: Mozzartsport.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.