TO BI BILO TO I OD NJEGA: Nadal se povukao iz Londona i završio sezonu!
Foto: AP

povreda je bila jača

TO BI BILO TO I OD NJEGA: Nadal se povukao iz Londona i završio sezonu!

Španski as je zbog povrede kolena odlučio da više ne pokušava da igra na poslednjem turniru sezone

Objavljeno: 09:58h

Nećemo više gledati najboljeg na svetu na terenu ove godine! Rafael Nadal je odlučio da se povuče sa završnog Mastersa sezone u Londonu i završi godinu.

Povreda je bila jača od Nadala, a ne Gofan! Debi iz snova na završnom Mastersu Dimitrova!

Španski teniser je stigao sa povredom kolena u englesku prestonicu i bio rešen da uprkos zdravstvenim problemima koje ima, pokuša da osvoji trofej koji mu nedostaje, ali povreda je bila jača.

foto: Fonetap

Već u prvom meču protiv Gofana se videlo koliko mu muke zadaju bolovi u kolenu, što je na kraju rezultirali i porazom, a on je jutro posle toga odlučio da se povuče sa turnira.

- Imao sam obavezu prema turniru, gradu i prema sebi. Pokušao sam iz sve snage, uradio sve što je bilo potrebno da budem spreman, ali stvarno nisam u stanju da igram. Mnogo sam se borio tokom meča, ali sve vreme sa znanjem da postoji velika šansa da bude poslednji u sezoni - rekao je Nadal.

foto: AP

Ipak, on je obezbedio da završi sezonu na prvom mestu ATP liste, tako da ovo odustajanje neće ga previše koštati.

-Uopšte nije bila odluka, već je bol odlučio. Nemam dovoljno snage da nastavim. Pokušao sam i pravo je čudo što sam rezultatski bio toliko blizu tokom meča.

Umesto njega će kao prva rezerva uskočiti Pablo Karenjo Busta, koji će u preostala dva meča u grupi probati da se izbori za polufinale. Pored njega i Gofana, tu su još Dimitrov i Tim.

BONUS VIDEO: Pero Antić posle pobede nad Partizanom

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.