Noletovi fanovi, možete da odahnete! Već mesecima čekate da čujete ovo! (FOTO)
Foto: EPA/Nic Bothma

KONAČNO

Noletovi fanovi, možete da odahnete! Već mesecima čekate da čujete ovo! (FOTO)

Od početka ove godine, srpski teniser se nijednom nije popeo na ATP listi, ali došao je momenat da se i njegova sreća preokrene...

Objavljeno:

Stižu li vedriji dani za fanove Novaka Đokovića?!

Novak Đoković je sa tri pobede i plasmanom u osminu finala Vimbldona popravio svoj prošlogodišnji "loš izlet" na "zelenom" grend slemu i tako na svoj konto dodao 90 poena, što je bilo dovoljno da preskoči Stena Vavrinku.

NAJVEĆI KOŠARKAŠKI PARADOKS: Kako neko sa 209 cm igra pleja, a neko sa 198 cm centra? (FOTO)

Srpski teniser će od ponedeljka, na nezvaničnoj ATP listi, imati 6145 poena, što je dovoljno da zauzme mesto ispred švajcarskog tenisera (6140) koji je kratko bio ispred njega.

Ispred njega su samo Endi Mari i Rafael Nadal, s tim što je Škotlanđanin doživeo povredu kolena, pa je pitanje koliko će uspeti da dogura na klizavoj travi londonskog Gren slema.

No, i njih Nole može da preskoči. Potrebno je "samo" da njih dvojica doguraju najdalje do četvrtfinala.

foto: Reuters

A, povodom Novakove forme i njenog uspona, oglasio se i bivši trener srpskog tenisera Boris Beker rekavši da mu se vratila "ona strast" koja ga je krasila. I sam Đoković je odgovorio na te tvrdnje po završetku meča sa Gulbisom.

NE ULAZI U FRKU AKO SI SLABIJI! Gulbis je to saznao na teži način, Nole ga je pometlao sa vimbldonske trave! (FOTO)

- Obojica smo prolazili kroz uspone i padove, Boris me odlično poznaje. U pravu je kada kaže da se strast vratila. Osećam se bolje na terenu, posebno na travi ove sezone, vrlo mi je prijatno dok igram. Naravno, kada dobro igraš moraš dobro da se osećaš, motivisaniji si, sa mnogo više strasti želiš da vidiš dokle će te to odvesti - istakao je Đoković.

Dok su mnogi teniseri od starta turnira kritikovali podlogu na Vimbldonu, Đoković je tek posle meča sa Gulbisom primetio da je drugalija nego na startu turnira.

Noleta posle pobede nad Gulbisom muči samo jedna stvar: Sudija!!! (FOTO)

- Nisam video posebnu razliku u prva dva meča, ali sam čuo komentare drugih igrača. Žalili su se dosta. Posebno na spoljne terene. Danas sam primetio drugačiju travu, samu podlogu. Bila je mekša, posebno u sredini i na krajevima terena, oko osnovne linije. Nisam to ranije osetio na Vimbldonu, tereni su ovde uvek savršeni. Naravno, trava je vrlo zahtevna za održavanje, vremenski uslovi utiču na nju. Nisam upoznat sa svim postupcima koji su potrebni za njenu pripremu i održavanje tokom turnira. Ali što se više igra, ona je gora, to je logično. Nema toliko trave na kraju prve nedelje kao na početku turnira. Siguran sam da će biti što je moguće spremnija za drugu nedelju. Nisam se osećao nesigurno kada se krećem. Promena podloge se više oseti prilikom odskakanja loptice, slabije odskače. Tu je razlika jer na nekim delovima postoje rupice, nema mnogo trave - dovršio je srpski as.

BONUS VIDEO: Oproštaj Srđana Plavšića

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.