ODREKLA SE NAŠEG PASOŠA: "Nije bilo govora da igram za Srbiju..."
Kristina Mladenović, Foto: EPA/ CHRISTOPHE PETIT TESSON

srce kaže jedno...

ODREKLA SE NAŠEG PASOŠA: "Nije bilo govora da igram za Srbiju..."

Ipak, uvek sa ponosom ističe svoje poreklo

Objavljeno: 08:30h

Francuska teniserka Kristina Mladenović dobila je vajld-kard za nastup na Rolan Garosu, a potez njenog brata je skrenuo pažnju srpske javnosti.

Nekada najbolja teniserka u dublu vodi poreklo iz sportske porodice koja je tokom rata emigrirala u Francusku. Njena majka Dženita Mladenovic rođena je u Prijepolju u Srbiji i profesionalno se bavila odbojkom, dok je njen otac Dragan bio rukometaš u bivšoj Jugoslaviji.

Kristina Mladenović sa bratom
Kristina Mladenović sa bratomfoto: kristinamladenovic93/Instagram

Brat se godinama bavio fudbalom i planira da se bavi trenerskim poslom.

Ono što oduvek intrigira našu javnost je to zašto popularna Kiki nije predstavljala našu zemlju, iako sa ponosom ističe svoje poreklo.

Ona ček nema ni pasoš naše zemlje...

- Ja sam dvojne nacionalnosti, nemam srpski pasoš jer ga nisam obnovila. Zvali su me Srbi, ali se nikada nije postavljalo pitanje da li ću igrati za Srbiju. Ponosna sam na svoje korene, ali sam rođena u Francuskoj i nikada nisam živela ni u bivšoj Jugoslaviji. Tata je postao naturalizovani Francuz. U glavi sam Francuskinja, dok sam u srcu Srpkinja - rekla je Mladenovićeva.

Kristina Mladenović
Kristina Mladenovićfoto: EPA/Ali Haider

Privatni život jako dobro skriva, to dokazuje i njena prva "javna" ljubavna veza o kojoj gotovo niko ništa nije znao. Bila je u vezi s austrijskim teniserom Dominikom Timom. Par je u vezu ušao 2017, ali nakon dve i po godine odlučili su da raskinu.

Kristina je bila devojka slavnog tenisera Tima, zajedno su išli na sportske događaje te podržavali jedno drugo na takmičenjima. Međutim, veza je navodno pukla zbog njihove posvećenosti sportskim karijerama, bili su više odvojeni nego zajedno pa su odlučili da više tako ne mogu da funkcionišu.

Inače, na prošlogodišnjem Rolan Garosu je oduševila Srbiju sjajnim gestom kada se pojavila u patikama sa motivom Hrama Svetog Save i Ajfelovog tornja.

Bonus video:

00:22

Trening Novak Đoković Košutnjak

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.