DA LI JE OVO REALNO? Beker prognozirao narednu sezonu - Nadal će se mučiti i patiti, a Dominator Đoković...
Novak Đoković, Foto: Francisco Macia / imago sportfotodienst / Profimedia

smela prognoza

DA LI JE OVO REALNO? Beker prognozirao narednu sezonu - Nadal će se mučiti i patiti, a Dominator Đoković...

Nemac očekuje burnu 2024. godinu

Objavljeno: 08:50h

Nekadašnji trener Novaka Đokovića Boris Beker je govorio o nepresušnoj motivaciji bivšeg pulena i prognozirao kako će se odvijati situacija u narednoj tenisko sezoni.

Slavni Nemac je impresioniran Novakovim novoom tenisa u 36. godini, ali čini se još više time što je i dalje gladan za pobedala i rekordima.

- Niko ne očekuje od čoveka koji ima 36 godina da igra takav tenis kao Novak. Umara li se taj čovek? Hoće li mu ponestati motiva? Đoković je Dominator teniske scene, osvojio je tri grend slema u 2023. godini, bio drugi na Vimbldonu, u najboljem meču godine za mene. Taj duel Đokovića i Alkarasa nije bio sa ove planete - rekao je Beker u intervjuu za Eurosport.

Veruje da će Đoković uspeti da osvoji jedan ili dva Grend slema u narednoj godini, ali...

Boris Beker
Boris Bekerfoto: LaPresse / ddp USA / Profimedia

- Đoković će imati 37 godina u maju, dok će Alkaras i ekipa biti još iskusniji nego do sada. Ipak, očekujem da Novak osvoji još jedan grend slem ili dva sledeće godine, ali i da Alkaras i ostali mu još više poturaju “klipove u točkove”. Nadam se da će rivalitet najvećeg tenisera u istoriji i ostatka teniskog karavana potrajati još dugo, jer mi teniski fanovi i amaterski igrači uživamo u tome.

Rafael Nadal se vraća posle godinu dana pauze i zaigraće na Australijan Openu.

- Mislim da njegova očekivanja pred Melburn nisu baš visoka. Ako dobije nekoliko mečeva biće to dobro za njega. Rafa će se fokusirati na deo sezone na šljaci, igraće u Monte Karlu, Barseloni, Madridu, možda i Rimu, da bi bio sto odsto spreman za Rolan Garos.

Nadal i Đoković
Nadal i Đokovićfoto: EPA/Nic Bothma

Smatra da je najveći cilj Španca osvajanje Rolan Garosa, kao i Olimpijskih igara koje se takođe igraju u Parizu.

- Pošto će se i Rolan Garos i olimpijski turnir u Parizu igrati na šljaci, Nadalov cilj će biti da osvoji oba. No, pre toga mora da uđe u takmičarsku formu, da igra redovno, dobija mečeve. Tako da očekujem da se muči i pati do marta-aprila, dok ne dođe na red njegova omiljena podloga - istakao je Boris Beker.

Bonus video:

02:00

NOVAK SE BORI ZA PRAVA IGRAČA, IMA STAV U MONOTONIJI JEDNOUMLJA Opovrgnute žestoke izjave Rene Stabs prema svetskom broju jedan!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.