LEGENDA OČITALA BUKVICU NOVAKOVIM KRITIČARIMA: Da nije tužno, bilo bi smešno...
Novak Đoković, Foto: Francisco Macia / imago sportfotodienst / Profimedia

OVO ĆE DALEKO ODJEKNUTI

LEGENDA OČITALA BUKVICU NOVAKOVIM KRITIČARIMA: Da nije tužno, bilo bi smešno...

Otkrio da je pričao sa Srđanom i Novakom...

Objavljeno: 18:55h

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je ponovo na udaru medija i nekolicine ljudi iz sveta sporta jer se pobunio zbog promenjenog protokola doping kontrole tokom Dejvis kupa.

Novaka su po prvi put u karijeri želeli da testiraju pred meč, na šta on nije želeo da ćuti.

Sada je podršku najboljem srpskom sportisti pružio predsednik Olimpijskog komiteta Božidar Maljković.

- Odavno to traje. To su smešne stvari. Pokušavaju da njegov ugled, koji nije manji od njegove igračke vrednosti, devalviraju. Ja sam učestovao na sedam fajnal-forova. Uvek je antidoping kontrola rađena na kraju meča. Sećam se da smo neke igrače čekali i dva sata dok ne urade to što treba da urade. Nisam hteo da se ekipa vrati u hotel bez njih. To su toliko banalne i smešne stvari. Hajde onda da mu zabranimo da svi imaju servis, a da on nema. To je ironija, ali je tako - rekao je za Informer.rs Maljković.

Božidar Maljković
Božidar Maljkovićfoto: Profimedia

Olimpijski komitet je uz Đokovića.

- Uvek stajem uz Novaka, mi iz Olimpijskog komiteta. On je naš čovek, naš najbolji sportista, a po meni i najbolji sportista svih vremena.

Udaraju na Novaka pred olimpijsku godinu, nakon što je najavio juriš na sva četiri grend slema i zlato u Parizu.

- Nisu oni glupi. Nemojte da ih potcenjujemo. Jako su lukavi, strateški dobro potkovani i znaju zašto to rade. Ali, Novak je uvek pobeđivao, sve podlosti, loše termine mečeva i treninga... Pričao sam sa njegovim ocem i sa Novakom šta je sve doživljavao. Da nije tužno, bilo bi jako veselo. Bila bi to hit komedija. Evropski hit.

Smatra da Novakovom ugledu ne može niko da naudi.

Maljković i Đoković
Maljković i Đokovićfoto: Profimedia

- Slabi su oni da mu naude. On je veliki šampion. Mi iz košarke volimo Džordana, ja prvi. Pratim ga od početka, pa do danas kad je u penziji, pričao sam sa njim. On je iza sebe imao kompaniju Fejm, Dejvida Folka, koji ga je zastupa celu karijeru, bili su snažni kao predsednik države, imao je Najk, posebnu liniju ... Novak nije imao nikoga. Napravio je sve zahvaljujući svom velikom talentu, ocu i majci, koji su ga napravili tako čvrstog i braći koji su uvek tu. Sam protiv svih, ali će pobediti - jasan je Božidar Maljković.

Dosta bure se podiglo i oko pesme "Veseli se srpski rode" uz koju su naši teniseri izlazili na teren tokom mečeva Dejvis kupa.

- Kome smeta pesma "Veseli se, srpski rode"? Kome? Taj kome smeta da li razume srpski jezik, da vidi da nema ništa što odudara od etičkih normi. Moja ćerka je dva puta bila prvak Evrope i pevali su neke naše pesme, nisu filipinske. Sve sam rekao.

Bonus video:

01:25

NOVAK SA 36 GODINA TREBA DA JE ZRELIJI I MUDRIJI, A NE DA PADA U VATRU! Kojić oštro: Ako se neko pali, oni ga još više...

(Espreso/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.