KRENUO U ŽESTOK JURIŠ NA NOVAKA: Alkaras pobedom započeo "NEMOGUĆU MISIJU"
Karlos Alkaras, Foto: EPA/MARK R. CRISTINO

ATP PEKING

KRENUO U ŽESTOK JURIŠ NA NOVAKA: Alkaras pobedom započeo "NEMOGUĆU MISIJU"

Španac bez problema stigao do uvodne pobede u Kini

Objavljeno:

Karlos Alkaras je do US Opena držao prvo mesto na ATP listi, ali se onda sve promenilo.

Novak Đoković je osvojio poslednji Grend slem u sezoni i sada ima 3260 bodova više od španskog tenisera.

Najbolji teniser u istoriji se neće pojavljivati na terenu sve do Mastersa u Parizu, a Alkaras je odlučio da to iskoristi i da do turnira u prestonici Francuske istopi koliko kog može Noletovu prednost.

U taj poduhvat krenuo je pobedom na startu turnira u Pekingu. On je u okviru 1. kola savladao Nemca Janika Hanfmana rezultatom 2:0 (6:4, 6:3).

Ovo je bio prvi meč za popularnog Karlitosa još od US Opena i videlo se da će mu trebati neko vreme da se vrati u prepoznatljivu formu.

U prvom setu kao da smo gledali meč iz ženske konkurencije, pošto smo videli čak pet brejkova. Alkaras ih je napravio tri i to mu je bilo dovoljno da prvi deo igre reši u svoju korist rezultatom 6:4.

Popravio je Karlos servis u drugom setu, napravio je brejk u trećem gemu i kasnije bez problema priveo meč kraju i rezultatom 6:3 stigao do pobede.

U prvom setu viđena je prava revija brejkova, bilo je ih pet, a jedan više napravio je Alkaras, što mu je bilo dovoljno da osvoji taj deo meča.

U drugom setu Španac je u trećem gemu oduzeo servis Hanfmanu i to je opet bila dovoljna prednost da privede borbu kraju.

Španca sada čeka daleko teži zadatak pošto će mu u 2. kolu rival biti Lorenco Museti, koji je na startu posle velike borbe savladao Karena Hačanova rezultatom 2:1.

Bonus video:

00:35

Novak i srpski teniseri imaju veliku podršku u Valensiji

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.