BEKER UKAZAO ĐOKOVIĆU NA VELIKU GREŠKU: Ne sme to da radi!
Đoković i Beker, Foto: Profimedia

otkud sad ovo?

BEKER UKAZAO ĐOKOVIĆU NA VELIKU GREŠKU: Ne sme to da radi!

Nemac smatra da Novak ne sme da ponovi jednu stvar

Objavljeno: 08:50h

Nekadašnji trener Novaka Đokovića, Boris Beker ima važan savet za najboljeg tenisera sveta!

Čuveni Nemac smatra da srpski as ne bi trebalo javno da pričao o svojim ciljevima.

Nakon trijumfa na Rolan Garosu, svi pričaju o napadu srpskog asa na kalendarski Slem, koji mu je izmakao 2021. godine.

- To bi bila greška, sa njegove tačke gledišta, da to sada učini očiglednim. Zato što znate šta se dogodilo prošli put: osvojio je tri, igrao finale i onda nije mogao da izdrži. Zbog toga bi trebalo da se fokusira samo na Vimbldon. Ali, čovek želi da obori rekorde. Ne znam koji još može da obori, kalendarski slem za godinu dana, to je možda jedini koji je tu. Sto odsto misli o tome, ali se nadam da neće pričati o tome i da će izaći na travu samo i pokušati da osvoji Vimbldon. Onda dolazi US open - rekao je Beker i dodao:

Đoković i Beker
Đoković i Bekerfoto: Profimedia

- Kao sportista mislim da je greška preglasno pričati o ciljevima, govoriti javnosti šta nameravate da uradite. Pričati o tome posle pobeda je u redu, ali pre pobede je čista greška. Vladajte u tišini, trenirate i onda pobedite. Onda nedeljama možete da pričate o pobedi. Mislim na Vimbldonu, on je i dalje u stanju euforije, u oblacima, za mene je jasan, glavni favorit.

Novak ima 36 godina i još uvek nije poznato do kada će igrati.

- Onda dolazi letnja pauza i moraće da se zapita, ima 23 Grend slema ili 24 ako osvoji Vimbldon. Kuda put vodi? ‘Ne mogu i ne želim da igram zauvek’. On je odgovorio na ovo pitanje posle konferencije: ‘Kada prestanem da pobeđujem, onda će se postaviti pitanje’. Ali sve dok osvaja Grend slemove, velike turnire, nastaviće. U jednom trenutku će ga prestići mlađa generacija, ali mislim da se to neće desiti neko vreme - istakao je Beker.

Vimbldon počinje 3. jula, a Novak je glavni favorit.

(Espreso/b92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.