MATS VILANDER PROGOVORIO O NEVIĐENOM TENISKOM SKANDALU: Đokovićev kritičar bez DLAKE NA JEZIKU!
Mats Vilander, Foto: Profimedia

bez ustručavanja!

MATS VILANDER PROGOVORIO O NEVIĐENOM TENISKOM SKANDALU: Đokovićev kritičar bez DLAKE NA JEZIKU!

Šveđanin dao podršku rumunskoj teniserki

Objavljeno: 18:18h

Sedmostruki osvajač grend slem turnira Mats Vilander i jedan od najvećih kritičara Novaka Đokovića osvrnuo se na slučaj Simone Halep i optužbi za doping.

Govoreći za Eurosport, sedmostruki pobednik grend slem turnira Vilander je rekao da ga je njegova interakcija sa igračicom navela da veruje da ona nikada ne bi namerno uzela zabranjenu supstancu.

- Moje srce je uz Simonu Halep - počeo je Vilander.

- Nikada ne bih tvrdio da je poznajem. Ali gledao sam je kako igra mnogo teniskih mečeva tokom godina i intervjuisao sam je dosta puta. Rekao bih da je od svih igračica na koje sam naišao, ona jedna od onih za koje nema šanse da tako nešto namerno uradi.

Vilander je dodao da je Halep možda nehotice uzela supstancu, dodajući da se nada da će nekadašnji svetski broj 1 uskoro biti ponovo na terenu.

Simona Halep
Simona Halepfoto: EPA/Neil Hall

- Rekla je da će pokušati da očisti svoje ime - dodao je on.

- Nikad se ne zna, moguće je ovih dana da nehotice uzmete nešto za šta možda ne znate ili šta već. Ali opet, ne mogu da zamislim da postoji sportista u svetu profesionalnog tenisa koji ne zna šta je u redu da uzme, a šta ne. Tako da mislim da je to jasna greška. Negde usput, ne mogu da zamislim… Mislim da je Simona Halep veliki sportista i veliko ljudsko biće, i moje srce je uz nju. Nadam se da će moći da očisti svoje ime, jer želim da je vidim na terenu jer pretpostavljam da je nevina, ima sjajan duh u sebi.

Mats Vilander
Mats Vilanderfoto: Profimedia

Podsetimo, Halep je privremeno suspendovana nakon što je na Otvorenom prvenstvu SAD dala pozitivan test na lek protiv anemije, Rokadustat. Ova 31-godišnjakinja je rekla da je rezultat bio "najveći šok" u njenom životu, dodajući da će se upustiti u "borbu za istinu" kako bi očistila svoje ime.

Halep, prema pravilima svoje privremene suspenzije, nema pravo da se takmiči ili prisustvuje bilo kojim sankcionisanim teniskim događajima koje organizuju upravljačka tela ovog sporta. Halep je u izjavi objavljenoj na društvenim mrežama na dan kada je Međunarodna agencija za integritet tenisa (ITIA) objavila njenu suspenziju rekla da joj varanje nikada nije palo na pamet i da će se boriti da očisti svoje ime.

(Espreso/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.