SKANDAL POTRESAO SVET TENISA: Dvostruka grend slem šampionka suspendovana zbog DOPINGA!
Simona Halep, Foto: EPA, epa07705253

šok

SKANDAL POTRESAO SVET TENISA: Dvostruka grend slem šampionka suspendovana zbog DOPINGA!

Nedavno je saopštila da je završila sezonu i ova suspenzija se poklapa sa takvom odlukom

Objavljeno: 18:13h

Simona Halep, jedna od najboljih teniserki sveta, privremeno je suspendovana jer joj je doping test sa ovogodišnjeg Ju-Es opena bio pozitivan.

Međunarodna agencija za integritet tenisa saopštila je da je rumunska teniserka suspendovana zbog pozitivnog testa sa Otvorenog prvenstva Sjedinjenih Američkih Država.

Kako je saopštila Agencija, Halep je dostavila uzorak koji je podeljen na A i B uzorke, i u prvom je pronađen je lek roksadustat koji je zabranjen od strane Svetske anti-doping agencije (WADA).

Radi se leku protiv anemije, koji povećava endogenu proizvodnju eritropoetina i stimuliše proizvodnju hemoglobina i crvenih krvnih zrnaca.

Simona Halep nedavno je saopštila da je završila sezonu i ova suspenzija se poklapa sa takvom odlukom, s obzirom da joj sada nije dozvoljeno da se takmiči.

Istovrmeeno sa ovom vešću, dvostruka grend slem šampionka se oglasila sledećim saopštenjem:

- Danas počinje najteži meč u mom životu: borba za istinu. Obaveštena sam da sam bila pozitivna na supstancu zvanu Roksadustat u ekstremeno maloj količini, što mi je najveći šok u životu.

- Celu svoju karijeru, ideja da varam mi nikad nije padala na pamet, pošto je potpuno protiv svih vrednosti s kojima sam odgojena. Suočavajući se sa tako nefer situacijom, osećam se zbunjeno i izdano.

- Boriću se do kraja da dokažem da nikad svesno nisam uzela nijednu zabranjenu supstancu i verujem da će pre ili kasnije istina izbiti na videlo.

- Ne radi se o titulama i novcu već o časti i ljubavnoj priči koju sam razvila sa tenisom u prethodnih 25 godina - napisala je Simona Halep.

Videćemo i koliku će suspenziju dobiti nekada najbolja teniserka sveta.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.