"MI NISMO ZLATNA GENERACIJA, SRAMOTA"! Zvezda Belgije nije birala reči posle kraha u Kataru (FOTO)
Fudbaleri Belgije pred utakmicu sa Hrvatskom na Mundijalu, Foto: EPA/Rungroj Yongrit

JASNO I GLASNO

"MI NISMO ZLATNA GENERACIJA, SRAMOTA"! Zvezda Belgije nije birala reči posle kraha u Kataru (FOTO)

Do rezova u redovima "crvenih đavola" već je došlo pošto je selektor Roberto Martinez najavio da neće produžiti ugovor i da ide sa klupe posle šest godina

Objavljeno:

Fudbalska reprezentacija Belgije ispala je sa Svetskog prvenstva u Kataru posle grupne faze u konkurenciji Hrvatske, Maroka i Kanade.

Do rezova u redovima "crvenih đavola" već je došlo pošto je selektor Roberto Martinez najavio da neće produžiti ugovor i da ide sa klupe posle šest godina.

Roberto Martinez (levo)
Roberto Martinez (levo)foto: EPA-EFE/Tolga Bozoglu

Kritike na račun "zlatne generacije" stižu sa svih strana, ali sa ovim epitetom se ne slaže najbolji golman sveta Tibo Kurtoa.

- Teško je da se nazivaš "zlatnom generacijom" kada nisi osvojio ništa. Mi nismo zlatna generacija, mi smo generacija sa mnogo talenta i sjajnih igrača koji igraju u celoj Evropi. U Rusiji smo bili Belgija koja je igrala dobar fudbal - rekao je čuvar mreže Real Madrida.

Tibo Kurtoa
Tibo Kurtoafoto: EPA/Tolga Bozoglu

Belgija je na Mundijalu osvojila četiri boda, pošto je pobedila Kanadu 1:0, potom izgubila od Maroka 2:0, a na kraju remizirala sa Hrvatskom bez golova.

- Na Svetskom prvenstvu, ali i na Evropskom, nismo bili mu. To je sramotno. Videćemo šta će se desiti, ko će ostati, a ko neće. U fudbalu se sve dešava veoma brzo, već u martu počinju kvalifikacije za Euro - istakao je Kurtoa.

Tibo Kurtoa
Tibo Kurtoafoto: EPA/Tolga Bozoglu

Dodao je da će ostati u nacionalnom timu i za Svetsko prvenstvo 2026. godine koje će se igrati u SAD-u, Meksiku i Kanadi.

- Da, to je moj cilj. I dalje imamo dobre igrače, a tu je i dobra generacija koja će se tek priključiti. Nadam se da će, kada prestanem da igram za reprezentaciju, to biti dobar momenat, ne kao sada - zaključio je Tibo.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.