Gladijatori modernog doba: Oni su obeležili Olimpijske igre u Riju! (VIDEO)
Foto: Reuters

Zveri!

Gladijatori modernog doba: Oni su obeležili Olimpijske igre u Riju! (VIDEO)

Od Juseina Bolta, preko Majkla Felpsa, pa sve do naše vaterpolo reprezentacije - svima im treba skinuti kapu i popiti po jednu u njihovo ime
Objavljeno: 12:16h

Jusein Bolt - atletika

Ono što Ameri nisu, on jeste! Što bi rekao pokojni Duško Korać - ovo je pobeda sporta nad onima koji se drogiraju... Šalu na stranu, popularni Jusa, za koga Srbija navija kao da je njen sin, učestvovao je u tri discipline i sve tri osvojio sa osmehom na licu kojim je gestikulirao prema fotografima, kojima je bukvalno pozirao dok je prolazio kroz cilj. Nažalost, najavljeno je da su mu ovo bile poslednje Igre! Nadamo se da nisu, mada, razumeli bismo i da je njemu dojadilo da bude najbolji.

Vejd van Nikerk - atletika

Čovek koji je za nešto više od 43 sekunde uspeo da osvoji gotovo svako sportsko srce na svetu. Istrčao je trku na 400 metara kao bog! Oborio je svetski rekord, samim tim i olimpijski. Ta trka će verovatno ostati upamćena još mnogo, mnogo decenija.

Sara Kolak - atletika

Hrvatska 21-godišnjakinja je takođe kupila mnoga srca u svetu atletike. Ona je hicem od 66.18 metara uzela zlato u Riju, iako je došla kao manje-više autsajder, jer je smatrano da je njena evropska bronza iz Amsterdama bila slučajnost. E, pa, nije! Kapa dole, Sara! Nadamo se da ćeš nastaviti da braniš čast Balkana u Kraljici sportova.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.