Nikad niko kao on: Felps je nadmašio i najvećeg olimpijca antičkog doba!
Foto: Reuters

Srušio rekord star 2.000 godina

Nikad niko kao on: Felps je nadmašio i najvećeg olimpijca antičkog doba!

Prema predanjima i spisima, najveći olimpijac iz vremena Stare Grčke bio je Leonidas sa 12 medalja u individualnim disciplinama, a Amerikanac je prethodne noći došao do 13. u karijeri
Objavljeno: 10:31h

Možemo misliti o Majklu Felpsu šta god želimo, i da je prevarant i da je ukrao zlato Čaviću, i da se dopinguje, ali njegove medalje se računaju i on je sada postao ne samo najtrofejniji sportista modernih Olimpijskih igara, već i onih iz antičkog doba, ako je za verovati spisima koji su iz tog perioda ostali.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Da li će ikada biti nadmašen? Dominatni Felps osvojio 22. zlato na Olimpijskim igrama! (VIDEO)

Američki plivač je prethodne noći osvojio zlato u trci 200 metara mešovito i time došao do svog 22. najsjajnijeg odličja na Olimpijskim igrama i 25. ukupno u karijeri.

foto: Reuters

Sa ovim uspehom on je došao do svog 13. odličja u individualnoj konkurenciji i time se izjednačio sa mitskim Leonidasom sa Rodosa za koga artrefakti iz antičkog doba kažu da je bio najuspešniji olimpijac ikada.

foto: Reuters

Prema spisima Filostratosa i Pauzanijusa, Leonidas je učestvovao 4 puta na Olimpijskim igrama i svaki put je osvajao po tri zlatne medalje, u disciplinama - stadion (trka oko stadiona), diaulos (trka dva kruga oko stadiona) i hoplitodromos (trka pod ratnom opremom i sa štitom oko stadiona).

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.