SRBIJA NE IDE NA SVETSKO PRVENSTVO! Ovo baš boli: Španci poraženi, ali uzalud
Srbija - Španija, Foto: Starsport

ništa od čuda

SRBIJA NE IDE NA SVETSKO PRVENSTVO! Ovo baš boli: Španci poraženi, ali uzalud

"Orlovi" zbog jednog gola ostali bez cilja

Objavljeno: 19:03h

Rukometna reprezentacija Srbije je ostala bez plasmana na Svetsko prvenstvo, iako je savladala favorizovane Špance rezultatom 25:22.

"Orlovima" koje sa klupe predvodi Boris Rojević je trebalo 4 gola prednosti protiv "crvene furije", nakon što su u prvom meču baraža poraženi sa 32:28.

Ništa se ne može zameriti našim rukometašima koji su odigrali sjajan meč, pogotovo prvo poluvreme, dok su nas Španci sjajnom defanzivom u drugom periodu igre udaljili od cilja.

Srbija - Španija
Srbija - Španijafoto: Starsport

Briljirao je Milosavljev na golu Srbije, ali ništa lošiji nije bio ni španski golman koji je sjajno intervenisao u poslednjem napadu za kraj snova srpskih rukometaša.

"Orlovi" su briljirali u prvom poluvremenu i u jednom momentu imali 5 golova prednosti, ali svima je bilo jasno da sledi odgovor Španaca.

U drugih pola sata smo gledali žestok okršaj gde su sve snage usmerene na defanzivu, međutim, Španci su u samom finišu stigli na -2.

Uspeva Srbija preko Kojadinovića da stigne do plus 3, potom Milosavljev majstorski brani i omugućuje poslednji napad saigračima.

Ipak, nije bilo pravog rešenja, pa Vargasu nije bilo teško da odbrani udarac i tako spreči senzaciju.

Rukometaši Srbije
Rukometaši Srbijefoto: Starsport

U redovima Srbije najefikasniji je bio Vanja Ilić sa šest golova, četiri je postigao Miloš Orbović, a po tri Miloš Kos, Lazar Kukić i Dragan Pešmalbek.

U timu Španije najbolji je sa pet golova bio Aleš Gomez Abelo, po tri su postigli Feran Sala, Danijel Dušebajev i Danijel Fernandes.

Svetsko prvenstvo se igra od 14. januara do 2. februara 2025. u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj.

Bonus video:

01:34

Ceca Kitić otvoreno o svojim počecima!

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.