OSKAR PISTORIJUS IZAŠAO IZ ZATVORA: Odslužio deo kazne za ubistvo devojke i pušten na uslovnu slobodu!
Oskar Pistorijus je izašao iz zatvora, Foto: AP

na slobodi

OSKAR PISTORIJUS IZAŠAO IZ ZATVORA: Odslužio deo kazne za ubistvo devojke i pušten na uslovnu slobodu!

Pistorijus je 14. februara 2013. godine u svojoj kući u Pretoriji ubio svoju devojku Rivu Stenkamp vatrenim oružjem kroz zatvorena vrata kupatila

Objavljeno:

Paraolimpijski i olimpijski sprinter Oskar Pistorijus (37) pušten je danas iz zatvora u Južnoj Africi, nakon što je odslužio devet godina zatvora zbog ubistva svoje devojke, prenosi Si-En-En.

Pistorijus, koji je pušten na uslovnu slobodu, pre više od decenije je upucao svoju devojku Rivu Stenkamp.

Odbor za uslovni otpust odobrio je Pistorijusovu molbu u novembru na osnovu toga što je odslužio polovinu svoje 13-godišnje kazne, što omogućuje južnoafrički zakon.

Pistorijus je 14. februara 2013. godine u svojoj kući u Pretoriji ubio svoju devojku Rivu Stenkamp vatrenim oružjem kroz zatvorena vrata kupatila, pošto je, kako je rekao, pomislio da je u kući provalnik. Tužioci su tvrdili da je 29-godišnja manekenka i rijaliti zvezda pobegla u kupatilo posle svađe, a da ju je Pistorijus ubio u besu.

On je prvobitno osuđen za ubistvo iz nehata i dobio je petogodišnju zatvorsku kaznu, ali je Apelacioni sud potom preinačio presudu i osudio ga za ubistvo. On je prvo dobio šestogodišnju zatvorsku kaznu, ali je posle žalbe tužilaštva osuđen na 13 godina i pet meseci zatvora.

Kada je objavljeno njegovo privremeno puštanje na slobodu, majka žrtve Džun Stenkamp je izjavila da i dalje ne veruje u "Oskarovu verziju" i dodala da je uverena da se on "nije rehabilitovao" u zatvoru.

Kao deo njegovog uslovnog otpusta do kraja kazne 2029. godine, Oskar Pistorijus mora da se podvrgne terapiji o upravljanju besom i nasilju nad ženama.

(Espreso/FoNet)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.