NEZAPAMĆENI SKANDAL: Spektakl otkazan zbog dopinga - nije mu prvi put! (FOTO)
Džošua i Vajt, Foto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

au

NEZAPAMĆENI SKANDAL: Spektakl otkazan zbog dopinga - nije mu prvi put! (FOTO)

Meč je bio zakazan za 12. avgusta u londonskoj O2 Areni

Objavljeno: 19:16h

Revanš meč između britanskih boksera Entonija Džošue i Dilijana Vajta otkazan je, pošto su pronađene nepravilnosti u rezultatima na doping testu Vajta.

Teškaši Džošua i Vajt trebalo je da boksuju 12. avgusta u londonskoj O2 Areni, a promoterska kuća Mečrum otkazala je borbu i saopštila da će sprovesti istragu.

Dobrovoljno antidoping udruženje zaduženo za boks i mešovite borilačke veštine navelo je da su pronađene nepravilnosti u rezultatima Vajta tokom nasumičnog testiranja na doping.

Vajt je rekao da je bio šokiran i očajan kada je čuo rezultate testiranja i odbacio je mogućnost da je uzeo bilo kakve nedozvoljene supstance. On je naveo da je insistirao da ga to udruženje testira, da je to uradio dobrovoljno i o svom trošku.

- U potpunosti sam nevin i tražim vremena da prođem kroz proces dokazivanja, a da niko ne donosi prebrzo zaključke ili da dođe do suđenja u medijima - naveo je Vajt.

Džošua je u decembru 2015. godine nokautom u sedmoj rundi pobedio Vajta za titulu britanskog šampiona u teškoj kategoriji. Revanš je dogovoren u julu, kada su propali pregovori za meč Džošue i Tajsona Fjurija.

Vajt je od 2012. do 2014. godine bio suspendovan zbog uzimanja nedozvoljene supstance, a 2019. godine Britanska antidoping agencija odbacila je slučaj protiv njega, pošto je utvrđeno da je nivo zabranjenog steroida u njegovom uzorku bio nizak i da on nije bio kriv.

03:21

BOKS SE VRATIO NA VELIKA VRATA U SRBIJU: Nekadašnji šampioni dali prognozu za naše takmičare

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.