ANTE FIRIĆ PREBAČEN U SRPSKI ALKATRAZ! Hrvatski huligan koji je učestovao u haosu pušten s VMA (FOTO) (VIDEO)
Foto: Beta/Branislav Božić

Pridružio se ostalima

ANTE FIRIĆ PREBAČEN U SRPSKI ALKATRAZ! Hrvatski huligan koji je učestovao u haosu pušten s VMA (FOTO) (VIDEO)

On je imao najteže povrede, između ostalog i nagnječenje mozga i zbog toga je morao da leži u bolnici

Objavljeno: 12:29h

Hrvatski huligan Ante Firić koji je učestvovao u neredima na 156. Večitom derbiju pušten je sa VMA i prebačen u Centralni zatvor, gde se u 30-dnevnom pritvoru nalaze i ostalih pet huligana iz Hrvatske koji su uhapšeni zbog haosa na duelu Partizana i Crvene zvezde prošle srede.

Firić (26) bio je jedan od huligana iz Splita koji su bili među izazivačima nereda na stadionu u Humskoj i on je od svih pretrpeo najteže povrede jer je imao i nagnječenje mozga.

foto: Beta/Branislav Božić

Svim hrvatskim državljanima, koji su prema dostupnim informacijama i dalje jedini uhapšeni zbog izazivanja brutalne tuče na južnoj tribini među Grobarima, određen je pritvor od 30 dana zbog straha od bekstva ili uticaja na svedoke.

Nijedan od njih nije ni u svojoj rodnoj zemlji, niti regionu bio poznat po pripadnosti navijačkom miljeu, već po vezama sa kriminalom i boravku iza rešetaka zbog brojnih i različitih krivičnih dela.

Mediji već danima pišu da su oni bili plaćeni da učestvuju u neredima i sukobu između dve frakcije navijača Partizana u borbi za prevlast na tribini, ali i da se iza svega uzrok krije u kriminalnim poslovima u vezi sa drogom i novcem.

Policajci su, tvrdi izvor "24sata.hr", nakon hapšenja čuli jednog od njih kako govori da nije znao da će dobiti ovakve batine za 100 evra.

Njima na teret može da se stavi krivično delo nasilnog ponašanja na sportskoj manifestaciji ili javnom skupu za šta je predviđena kazna od 6 meseci do 5 godona zatvora, a za vođe grupe predviđena je kazna do 12 godina.

BONUS VIDEO: Tuča Grobara bakljama na 156. Večitom derbiju

(Espreso.co.rs / Izvor: 24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.