GREG POPOVIČ OBJASNIO AMERIKANCIMA: Zamislite da je cela Jugoslavija na okupu i da su svi ovi igrači u istom timu!
Foto: Greg Popovič

ŠTA BI BILO KAD BI BILO

GREG POPOVIČ OBJASNIO AMERIKANCIMA: Zamislite da je cela Jugoslavija na okupu i da su svi ovi igrači u istom timu!

Trener San Antonija dotakao se teme koja je jedna od omiljnih na Balkanu

Objavljeno: 18:00h

Greg Popovič je ponovo morao da pokrene temu reprezentacije Jugoslavije, smatra da bi ta reprezentacija danas sa zemljama sa ovih prostora u svom sastavu bila neprikosnovena. Nije diskutovao o tome da li bi parirala Amerikancima, ali je shvatio da bi bila izuzetna.

Pred utakmicu protiv Dalasa, Greg Popovič je govorio o igračima sa ovih prostora, a posebno u Luki Dončiću.

"Zamislite da je cela Jugoslavija na okupu i da su svi ovi igrači u istom timu. To je uzbudljivo. Znate, Slovenci, Hrvati, Srbi, Bosna i Hercegovina, svi. Tako je kul. Dončić me uvek podseti kako svi igrači koji dođu iz te oblasti postaju sjajni. Izgleda da nema proseka kada dođu u ligu. Ako dođu, odlični su", rekao je Greg Popovič.

Profimedia
foto: Greg Popovič

Svi vrlo dobro znamo da obožava igrače i posebno trenere sa ovih prostora, nedavno se oprostio i od Dude Ivkovića, a sebe je svojevremeno nazvao "Ludim Srbinom".

"Vraća me u dane Divca, Paspalja, Kukoča, Petrovića i svih onih momaka koji su igrali u isto vreme. Nešto kao Argentinci pre nekoliko godina. To mi prvo prolazi kroz glavu", rekao je Greg Popovič.

Posebno je impresioniran Lukom Dončićem.

"Kako je dođavola postao tako dobar u tako maloj zemlji? Znam da nije igrao na uličnim terenima poput onih u Njujorku, Los Anđelesu ili Čikagu svaki dan, protiv jake konkurencije. Možda je igrao svaki dan, ali ne u takvoj konkurenciji. Zato treba ceniti košarkaške programe i trenere koje imaju. Nivo igre i kroz šta njihovi treneri moraju da prođu da bi postali treneri. Koliko su igrači disciplinovani, koliko često i naporno treniraju, koliko su ozbiljni... To je velika stvar. I odlični su u tome. I izgleda da imaju prirodnu sklonost za ovu igru tamo. Takođe imaju odlične rukometne timove u okolini. To je sport donekle sličan košarci. Verovatno nikada nije igrao rukomet, ali to je slična vrsta sporta. Sve ovo mi je veoma zanimljivo i divno da vidim", rekao je Greg.

(Espreso/Sportske.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.