MALJKOVIĆ UGOSTIO SVOG UČENIKA: Rukovodilac Partizana u poseti Olimpijskom komitetu Srbije!
Foto: Fonet/Aleksandar Barda

Prijem

MALJKOVIĆ UGOSTIO SVOG UČENIKA: Rukovodilac Partizana u poseti Olimpijskom komitetu Srbije!

Posle Jugoplastike Savić je izgradio međunarodnu karijeru igrajući za Barselonu, PAOK, Real Madrid, Virtus Bolonju i Efes Pilsen

Objavljeno:

Bivši reprezentativac Jugoslavije Zoran Savić bio je gost predsednika Olimpijskog komiteta Srbije Božidara Maljkovića, navodi se u saopštenju OKS.

Zoran Savić je takođe bio deo legendarnog sastava Jugoplastike koji je kao trener predvodio Maljković, i koji je dominirao košarkaškim terenima širom Jugoslavije i Evrope.

– Susret u olimpijskoj kući u Beogradu prošao je uz nezaobilazno prisećanje na dane kada je Savić igrao pod trenerskom palicom Božidara Maljkovića, kao i uz razgovor o košarkaškim aktuelnostima, budući da je Savić preuzeo funkciju sportskog direktora u KK Partizan – piše u saopštenju.

Zoran Savić igrao je za Čelik iz Zenice, tim iz druge lige Jugoslavije, kada ga je Božidar Maljković otkrio i doveo u Jugoplastiku. Savić je u debitantskoj sezoni u Jugoplastici osvojio trofeje u svakom takmičenju (kup Jugoslavije, Prvenstvo i odbrana titule Evropskog prvaka u finalu protiv Barselone).

Posle Jugoplastike Savić je izgradio međunarodnu karijeru igrajući za Barselonu, PAOK, Real Madrid, Virtus Bolonju i Efes Pilsen. Sa reprezentacijom Jugoslavije Savić je osvojio titulu svetskog šampiona, tri evropska zlata i jedno olimpijsko srebro, 1996. godine u Atlanti.

(Espreso/OKS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.