AMERI PREGAZILI SRPSKE KLINCE: U osmini finala Svetskog prvenstva igramo protiv Turaka! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/FIBA

Svetsko prvenstvo za kadete

AMERI PREGAZILI SRPSKE KLINCE: U osmini finala Svetskog prvenstva igramo protiv Turaka! (VIDEO)

Srpski košarkaši će sa druge pozicije iz grupe krenuti u nokaut fazu

Objavljeno:

Nije bilo iznanađenja u meču posledenjeg kola takmičenja po grupama na Svetskom prvenstvu u Argentini. SAD su u duelu sa Srbijom opravdale ulogu favorita, slavile ubedljivu pobedu i prvi deo takmičenja završile na prvom mestu B grupe, bez poraza.

To istovremeno znači i da će tim koji sa klupe predvodi trener Slobodan Klipa, dalje krenuti sa druge startne pozicije, pa i da će u osmini finala igrati protiv Turske – trećeplasirane ekipe A grupe. Dalje – pobednika ovog duela, u četvrtfinalu očekuje duel sa boljim iz para Novi Zeland – Francuska.

Kada je u pitanju utakmica, Amerikanci su od starta nametnuli svoj ritam, rano došli do prednosti i kasnije je samo uvećavali. Ali, očigledno je da im šut sa distance nije jača strana. Baš kao i nedavno, u finalu turnira u Santa Feu, dečaci iz SAD su i sada srpskom timu ubacili jednu jedinu trojku. Ali to im nije nanelo nikakvu štetu.

Svestan da su sledeće utakmice mnogo važnije, selektor Srbije je rasporedio minute. Šansu su dobili svi igrači. Sada su neki drugi momci iskočili – Aleksandar Langović je meč završio sa 15 poena, bez promašaja iz igre. Uz njega, jedini dvocifren bio je još Vladan Musić.

SAD – Srbija 93:61

SAD: Barns 2, Grin 11, Mobli 6 (5 sk), Mur 9, Okoro 5, Keri 16 (9 sk), Hempton, Harmon 15 (7-1 za tri), Roč 10, Stjuart 8 (11 sk), Sags 5, Vims 6 (7 sk).

Srbija: Musić 11 (4 sk), Pokuševski 2 (6-0 iz igre), Pavićević 2, Karapandžić 2 (5 izg), Pažin 5, Živanović 3 (4 izg), Vasić 2 (5 izg), Langović 15 (5-5 iz igre, 4 sk), Marković 4 (5 sk), Tanasković 8 (6 sk), Popović 7, Petrušev.

Parovi osmine finala su: Portoriko – Kina, Crna Gora – Argentina, Turska – Srbija, Novi Zeland – Francuska, Australija – Mali, Kanada – Filipini, Dominikanska Republika – SAD, Egipat – Hrvatska.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.