NOVI SKANDAL POTRESA NBA: Vlasnik kluba govorio igračima da NAMERNO GUBE, kako bi imali što bolju poziciju na draftu! (VIDEO)
Mark Kjuban, vlasnik Dalas Maveriksa, Foto: AP

NIJE MU PRVI PUT

NOVI SKANDAL POTRESA NBA: Vlasnik kluba govorio igračima da NAMERNO GUBE, kako bi imali što bolju poziciju na draftu! (VIDEO)

On je ranije bio sankcionisan zbog neprimerenih izjava

Objavljeno:

Nedavno smo imali slučaj u Evroligi, da je vlasnik Panatinaikosa Dimitris Janakopulos sankcionisan zbog neprimerenih komentara.

Najelitnije košarkaško takmičenje Starog kontinenta zabranilo mu je da prilazi dešavanjima u roku od godinu dana, a ubrzo je stigla kazna i od prvenstva Grčke.

Sada, sličan skandal potresa i NBA ligu, ali dosta ozbiljniji, moglo bi se reći.

Gazda Dalasa, Mark Kjuban, kažnjen je sa 600 hiljada dolara zbog "naređenja" da njegov tim gubi mečeve namerno, kako bi naredne godine imao što bolju poziciju na draftu!

Kjuban je poznat po neprimernim izjavama, zbog kojih je kažnjavan sa više od dva miliona dolara.

Potom je i legendarni Dirk Novicki odgovorio na sve to.

- Igrači nikada ne igraju da gube. To može da se desi, ali nisi za to trenirao. Još uvek volim da se takmičim, iako sam u poznim godinama, zbog toga i dalje igram košarku. Nikada neću izgubiti namerno - naveo je "Dirkenštajn".

Maveriksima je ovo najlošija sezona unazad nekoliko godina, u kojoj su ostvari svega 18 pobeda uz 40 poraza. U poslednjih pet šampionata su, redom, u ligaškom delu nadmetanja ostvarivali 41, 49, 50, 52 i 33 trijumfa.

BONUS VIDEO: Grobari u Plzenju krenuli ka stadionu i zaustavili sav saobraćaj

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.