Alimpijević posle Panatinaikosa: Ne zaboravite da je ovaj tim od nemogućeg napravio situaciju da je normalno kad pobeđujemo u nizu!
Foto: EPA/Andrej Cukić

NIJE ŽELEO DA KOMENTARIŠE SUĐENJE

Alimpijević posle Panatinaikosa: Ne zaboravite da je ovaj tim od nemogućeg napravio situaciju da je normalno kad pobeđujemo u nizu!

Trener crveno-belih sumirao je utiske nakon devetog poraza svog tima u najjačem kontinentalnom klupskom nadmetanju

Objavljeno:

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su deveti poraz u dosadašnjih 14. kola Evrolige, a iz "Pionira" je pobedu odneo Panatinaikos sa 69:63.

Bez Kalatesa, nosioca igre, "Zečevi" su trijumfovali, a trener gostiju Ćavi Paskval bio je prezadovoljan zbog ishoda.

Ovo se NIJEDNOM u sezoni nije dogodilo posle Zvezdinih tekmi, čak ni kad su crveno-beli pobeđivali! (VIDEO)

- Bila je teška utakmica, znali smo da će biti ovako. Drugo poluvreme, poslednja četvrtina... Tu smo dobro odigrali, ali je i Zvezda odigrala sjajnu odbranu. Malo smo izgubili snage u napadu, ali smo uspeli da kontrolišemo meč i slavimo. Znali smo da je prosek Zvezde oko 78 poena. Odradili smo sjajan posao - rekao je Ćavi Paskval, strateg grčkog velikana.

Potom se novinarima obratio Dušan Alimpijević.

- Imali smo sjajnu šansu da se uporedimo sa ekipom koja je u prva četiri tima Evrolige. Nažalost, nemamo dovoljno energije da igramo kao što umemo inače. Definitivno se vidi da je taj put ostavio traga na nas i da u pojedinim momentima odigramo dobru odbranu, padne koncentracija, a oni to iskoriste i daju koš. Borili smo se onoliko kolike su naše mogućnosti u ovom momentu. Ne zaboravite da ovaj tim je sam došao u ovu situaciju, da nametne jednu nenormalnu situaciju, da postaje normalno da Zvezda u Evroligi pobeđuje konstantno. Verujemo u stvari koje radimo, pokazuje se da dosta rastemo i napredujemo. Ne mislim ja da je PAO imao lošu energiju, već smo mi loše odigrali u napadu. U ovom momentu to je bio naš maksimum... Za sedam dana četiri utakmice, ispravite me ako grešim - rekao je Alimpijević.

- Za mene je odlučilo prvo poluvreme, te ničije lopte, pad koncentracije... U prvom 41 primljen poen, u drugom svega 28. Tu smo napravili puno grešaka... Nema neke velike pameti u tome. Nisu danas početničke greške pravili mladi igrači, već svi. To je pokazatelj koliko smo energetski iscrpljeni. Što se tiče suđenja, neću da komentarišem da ne bih upao u zamku, ne bih ulazio u bilo kakvu priču oko toga - istakao je strateg crveno-belih.

BONUS VIDEO: Podrška za igrače: Delije grmele posle poraza Zvezde od Panatinaikosa

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.