Zvezda uz puno oscilacija slomila Zadrane, "navijači" domaćih se obrukali kao nikada do sad! (VIDEO)
Foto: Dado Đilas

aba liga, 9. kolo

Zvezda uz puno oscilacija slomila Zadrane, "navijači" domaćih se obrukali kao nikada do sad! (VIDEO)

Sva dešavanja pre, tokom i posle meča pratili ste uz naš dobro poznati lajv-blog

Objavljeno: 20:52h

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su danas na gostovanju Zadar sa 88:76 (19:23, 23:22, 29:9, 17:22) u poslednjoj utakmici devetog kola regionalne ABA lige. Zvezdu je do pobede predvodio Milko Bjelica sa 20 poena i po dva skoka i asistencije, dok je Tejlor Ročesti dodao 14, a Džejms Feldin ubacio je 13.

foto: news1/dado Đilas

U ekipi Zadra istakao se Preston Nouls sa 17 poena, a jedan manje dodao je Džošua Bostik. Domaćin je u prvom poluvremenu bio prilično raspoložen za igru. Odbrana je bila na visokom nivou, a s druge strane funkcionisao je i šut s distance, pa je tako Zadar na poluvremenu vodio sa 45:42. Drugo poluvreme nije dobro počelo po crveno-bele, Zadar je poveo sa 49:44, ali onda je usledila serija ekipe Dušana Alimpijevića od 17:0, kojom je praktično prelomljena utakmica. Crveno-beli početkom poslednje deonice imali su vodjstvo od 21 poena 75:54, ali je usledila serija domaćina od 16:3 kojom su na tri i po minuta do kraja utakmice prišli na osam poena zaostatka. Beogradski tim uzvratio je trojkom Bjelice i polaganjem Dobrića i tako u poslednja dva minuta susreta ušao sa 11 poena prednosti 83:72. Zvezda je ovom pobedom zadržala drugo mesto na tabeli ABA lige i sada ima skor od sedam pobeda i dva poraza, dok je Zadar 10. tri trijumfa iz devet utakmica.

Navijači Zadra su nacionalističkim i porukama mržnje doživeli veliku bruku i nadamo se da će kazna biti žestoka za ovo.

ČETVRTA ČETVRTINA

Jasno je bilo na početku poslednje deonice ko će ovde pobediti i ostalo je da se vidi samo kolika će biti razlika. Nisu mogli koš da ubodu domaći na startu i Nouls se sa šest vezanih poena prekasno probiod posle pet minuta. Sipali su sa svih strana crveno-beli, Ročesti i Bjelica su vodili glavnu reč i crveno-beli su došli i do sedmog trijumfa ove sezone.

foto: Filip Plavčić

TREĆA ČETVRTINA

Zvezda je upalila mašinu! Crvneobeli us poluvreme otvorili malo nervozno, ali onda je usledila trominutna serija - 49:44 je stajalo na semaforu. Izdale su potom trojke domaćina, a potom je usledila i serija 17-0! Feldin, Bjelica i Lazić su se razgoropadili, posebno kapite koji je u tom periodu postigao osam poena. A onda se veseloj družini priključio i Ročesti za dva dalekometna hica.

DRUGA ČETVRTINA 45:42

Nažalost, prva vest vezana za ovaj meč je pozivanje na ubijanje Srba od strane navijača Zadra, koje je prestalo i za koje domaće očekuje teška kazna od strane ABA lige. Što se tiče košarke, Zadar posle prvog poluvremena vodi sa 45:42. Domaći su prednost održavali trojkama, koje Zvezda nije mogla da pogodi sve do kada stvar u svoje ruke nije uzeo Milko Bjelica i prekinuo maler. Završnicu su obeležili domaći igrači Krajina i Brzoja, dok su Bjelica zakucavanjem i Radičević lepim potezom smanjili na 45:42.

PRVA ČETVRTINA 23:19

Tek što je meč počeo, pekinut je! U pitanju je problem sa semaforom, tačnije u jednom trenutku se isti isključio. Meč je nastavlje posle nekoliko minuta, a Feldin i Bjelica su biljirali i držali Zvezdu u igri.

Sa druge strane kolo je vodio Preston Nouls do prednosti, ali je ponovo Feldin uzeo stvar u svoje ruke i rezultat je bio 18:18. Amerikanac je vezao četiri poena. Potom je Zadar mini serijom došao do nove prednosti - 23:19.

18:00 - Meč je počeo!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.