TAKO JE, BOGDANE! Srbin za Sakramento odigrao najbolju partiju u sezoni! (VIDEO)
Foto: Fonetap

nba liga

TAKO JE, BOGDANE! Srbin za Sakramento odigrao najbolju partiju u sezoni! (VIDEO)

Ušao je u igru kao rezerva, ali je odigrao čak 28 minuta

Objavljeno:

Bogdan Bogdanović je i definitivno ispao iz startne petorke, ali to mu uopšte ne smeta - naprotiv. Sinoć je za Sakramento odigrao možda i najbolju partiju u ovoj sezoni, i pokazao da se polako navikava na NBA ligu.

Na Bogdanovu žalost, Kraljevi su izgubili od Portlanda sa 102:90, posle sjajne igre možda i najboljeg bekovskog para u ligi: Si Džej Mekolum je ubacio 25, a Demijen Lilard 22 poena.

Kod Kingsa najefikasniji je bio, takođe žitelj Klupe u poslednje vreme, Vili Koli-Stajn, sa 18 poena, a tu je negde bio i Zak Rendolf sa 17.

Bogdan je imao prilično veliku minutažu - odigrao je 28 minuta, a za to vreme je šutirao 5-13 iz igre (2-6 trojke), uz 1 skok i 3 asistencije.

Evo i njegove partije:

Da Milvoki još uvek nije pravi tim, uprkos superstaru Janisu Adetokumbu, dokazano je sinoć, kad su izgubili od Dalasa, koji se "tuče" sa Sakramentom i Čikagom za titulu najgorih u ligi - 111:79.

Kod Dalasa je najbolji u pobedi bio Vesli Metjuz, sa 22 poena, a ovo je bila prva njihova pobeda još od 7. novembra. Pomogli su mu i Džej Džej Barea sa 20 poena, i Harison Barns sa 18.

Kod Milvokija, koji je pre ovoga dobio četiri utakmice zaredom, Janis je postigao 24 poena, uz 17 skokova, a Kris Midlton je ubacio 23.

- Lopta je bila lepljiva. Zaglavljivala nam se u rukama i plašili smo se da je dodamo saigračima - rekao je Džejson Kid u šali, i objasnio igračima pojam "sebičluk".

Vratio se Kris Pol, i Rakete lete u svemir! Posle pobede nad Memfisom od 105:83, imaju skor od 13-4 i već sada su ozbiljni kandidati za 1. mesto na kraju regularne sezone.

Džejms Harden je Memfisu ubacio 29 poena, Klint Kapela je bio dobar sa 17 poena i 13 skokova, a Pol je, u prvoj utakmici posle teške povrede kolena, upisao 17 poena i 6 asistencija.

Memfis je igrao loše, a bolji od ostalih su bili Čendler Parsons sa 17 poena, i Džamišal Grin i Mark Gasol sa po 15.

Gasol je posle utakmice rekao kako je njihova igra bila "loša i sramna", i da ovo "nije ono što su gradili 10 godina".

Golden Stejt je u Filadelfiji na poluvremenu gubio sa 22 razlike, ali onda su Kari i Durent uzeli stvari u svoje ruke i sa 35, odnosno 27 poena odveli šampione do nove pobede - 124:116.

Kod Filadelfije, koja je najprijatnije iznenađenje ove sezone, najbolji su bili (ponovo) Ben Simons sa 23 poena i 12 asistencija i Džoel Embid sa 21 poenom. Dobar je bio i Dario Šarić sa 13 poena i 10 skokova.

- Embid i Simons su nešto drugo. Teško ih je pokriti. Simons je neverovatno nadaren - pohvalio je trener Voriorsa Stiv Ker dvojicu nosilaca igre Filadelfije posle utakmice.

Boston je nastavio svoju nemilosrdnu seriju pobeda, a ovog puta žrtva je bila nejaka Atlanta - 110:99.

Predvodio ih je Kajri Irving, koji ne krije koliko mu je prijao trejd iz Klivlenda, sa 30 poena, a Džejlen Braun je dodao 27, što mu je rekord karijere.

Boston je trenutno najbolji tim u ligi sa skorom od 15-2, a još veći pokazatelj toga koliko su dobri je činjenica da im je ovo i najbolji start u istoriji kluba (teško da ima timova sa slavnijom istorijom).

Kod Atlante najbolji su bili Denis Šreder sa 23 poena i Kent Bejzmor sa 19, a "jastrebovi" su najgori tim na Istoku, sa 3 pobede i 13 poraza.

Da mu je percepcija situacije blesavija od frizure, pokazao je posle utakmice Šreder, rekavši da "još uvek oseća da Atlanta može da uradi velike stvari ove sezone".

Juta je potpuno "očistila" Orlando, i to u Orlandu, sa čak 125:85, a njihov heroj je još jednom bio Rodni Hud, sa 31 poenom i rekordom karijere od 7 trojki, i to za 26 minuta, sa klupe. Derik Fejvors je dodao 25 poena i 11 skokova.

U noći kad su pretrpeli najgori poraz u istoriji ekipe, kod Orlanda najbolji su bili Aron Gordon sa 18 poena i Terens Ros sa 12. Posebno indisponiran bio je Nikola Vučević sa samo 8 poena (šutirao je 3-11 iz igre).

Los Anđeles Klipersi su, posle sjajnog starta, doživeli veliki peh kad se povredio Miloš Teodosić, a to se i te kako osetilo na igri tima, pošto u poslednjih mesec dana bukvalno ne znaju šta znači reč "pobeda".

Agonija se nastavila i sinoć, pošto su izgubili od Šarlota sa 102:87.

Kemba Voker, jedno od otkrovenja NBA ove sezone, postigao je 26 poena za Stršljenove, a Dvajt Hauard je dodao 16 poena i 16 skokova.

Kod Klipersa, koji su izgubili 8 poslednjih utakmica, najbolji je bio Lu Vilijams sa 25 poena, a Blejk Grifin je dao 19.

Dok Rivers, trener ekipe, rekao je da "tim još pokušava da pronađe svoj identitet".

Biće to bolje kad se vrati Miloš, što će, nadamo se, biti uskoro.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.